”Portu Roşu” nu va mai avea garduri
Foto: Marius Negri

”Portu Roşu” nu va mai avea garduri
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gardurile de beton ale stadionului "Portu Roşu" vor fi demolate în acest an şi locul lor va fi luat de garduri vii, mult mai mici, care vor lăsa suprafaţa de joc liberă la vedere. În cazul în care Primăria este de acord cu un parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" (proprietarul arenei sportive), terenul de joc ar putea fi folosit şi de publicul larg, nu doar de studenţi.

O fi ceva cu stadioanele din Galaţi, dar "Portu Roşu" este cea de-a doua arenă sportivă din Galaţi care a fost ciuntită în urma unei retrocedări. Mai întâi a fost cazul stadionului "Ancora", locul de antrenament al "oţelarilor" pentru meciurile de primă ligă, care a rămas fără aproape o jumătate de teren. Din fericire, în cazul "Portu Roşu", retrocedarea n-a afectat nici terenul, nici pista de atletism. "O bucată din stadion a fost retrocedată, fără ca măcar noi să fim chemaţi în instanţă. Lucrul acesta s-a întâmplat acum trei sau patru ani şi vina nu pot s-o aloc decât Primăriei, pentru că nu a oferit proprietarului, sau celui care a câştigat, o altă variantă. Nu i-a interesat. Este o bucată de vreo 2.400 de metri pătraţi, lângă căminul G, dar care nu prinde deloc din teren, nici măcar pista de atletism nu o afectează, prinde doar din suprafaţa adiacentă. Ne-am împăcat cu soarta, pentru că nu am avut ce să facem. Sigur, aveam varianta să-l achiziţionăm, dar ni s-a cerut un preţ exorbitant, undeva la vreo 300 de euro metrul pătrat. Nu mi-a mirosit prea bine, iar eu nu sunt dispus să arunc bani pe geam doar pentru că cineva îşi doreşte să facă o escrocherie financiară. Zona este cu intrare în Domnească, nu este nimic construit acolo, nici măcar panoul cu "De vânzare" nu mai există", ne-a spus Cezar Bichescu, şeful Direcţiei Generale Economice, Investiţii şi Relaţii Internaţionale din Universitatea "Dunărea de Jos".

Cu toate astea, universitatea gălăţeană are planuri mari pentru arena sportivă de lângă Grădina Publică. "Stadionul este în momentul de faţă în evaluare, pe un proiect european, deja a intrat într-o oarecare reabilitare. Anul acesta, vom demola tot ceea ce reprezintă gardurile exterioare şi tribunele şi o să refacem suprafaţa de joc. Nu mai vrem să mai avem spaţii închise, e o zonă mult prea frumoasă ca să stea închisă. De jur-împrejur, gardurile vor fi dărâmate şi vom avea nişte garduri din tuia sau ceva ca să fie cât se poate de deschis. Şi suprafaţa de joc va fi refăcută anul acesta. Chiar dacă nu se câştigă proiectul, această parte va fi realizată, costul va fi undeva la 1,5 milioane lei. Ca teren, este mai bun decât sunt multe din Galaţi. El arată destul de bine şi vrem să-l deschidem pentru studenţi şi, dacă vom reuşi să facem un parteneriat activ cu Primăria, să poată să-l folosească şi cetăţeanul de rând, la un preţ modic, care nu va fi încasat de noi, ci de Primărie, care să-l şi întreţină. Pentru că degeaba avem clădiri şi terenuri de sport, dacă nu avem bani să le întreţinem.

Acolo se antrenează echipa de fotbal a universităţii, îşi desfăşoară activitatea studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Parteneriatul pe care îl gândim este de genul: între orele 8,00 şi 15,00, ne vom derula noi activităţile educaţionale plus antrenamentele echipei de fotbal; după ora 16,00, va fi administrat de Primărie şi va fi oferit cetăţenilor", ne-a spus Cezar Bichescu.

Stadionul va mai avea o singură tribună, cea dinspre strada Ştiinţei, şi va fi refăcută complet, cu grupuri sanitare, vestiare, sală de fitness, sală de forţă. "Căutăm să ne adaptăm. Noi nu avem nevoie de un stadion de competiţie la momentul actual, pentru că nu avem cu ce. Când vom avea echipe competitive, clar vom asigura condiţii de competiţie", a încheiat reprezentantul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Citit 7161 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.