Gălăţenii, rugaţi să sesizeze Primăria când văd rable abandonate

Gălăţenii, rugaţi să sesizeze Primăria când văd rable abandonate
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În condiţiile în care parcările rezidenţiale sunt şi aşa insuficiente, unele locuri sunt ocupate, de ani de zile, de rable abandonate, adevărate focare de mizerie. "Cetăţenii care văd astfel de maşini pe domeniul public sunt rugaţi să ne transmită aceste informaţii, pentru a putea interveni şi elibera terenul", este mesajul pe care primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, îl transmite gălăţenilor. Sesizările pot fi făcute online la adresa de e-mail sesizari

primariagalati.ro sau la numărul de telefon 0336.102.112.

Potrivit informării transmise de municipalitate, pe parcursul anului 2017, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au verificat 473 de autoturisme şi au aplicat 439 de somaţii de ridicare a celor abandonate. Conform Primăriei, 307 proprietari şi-au ridicat maşinile, iar pentru alte 135 de autoturisme a fost finalizată şi înaintată documentaţia către Primărie. "Dintre acestea, 70 de maşini au fost transportate la depozitul municipalităţii. De aici, 12 proprietari au venit personal să le recupereze, după ce au achitat serviciile de ridicare şi transport, în valoare de 272,42 lei şi 10 lei pe zi pentru depozitare", transmite Primăria.

Conform legii, în termen de zece zile de la emiterea notificării, inspectorii Primăriei pot ridica maşina şi, după alte zece zile de depozitare, aceasta devine proprietatea oraşului Galaţi. Nerespectarea prevederilor Legii nr. 421/2002, privind Regimul juridic aplicabil vehiculelor abandonate pe domeniul public sau privat al oraşului, duce la aplicarea unor amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Citit 12598 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2018 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.