Se reabilitează Căminul de Bătrâni „Sf. Spiridon”!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bani europeni, condiţii europene… *

Căminul de bătrâni „Sf. Spiridon” se modernizează! Asta-i vestea bună. Vestea mai puţin bună este că, în prag de iarnă, „chiriaşii” vor fi mutaţi.

Prieteniile legate se vor întrerupe o vreme, confortul nu va fi pentru toţi la fel de bun, însă, anul viitor, atunci când totul va fi gata, condiţiile vor fi „la standarde europene”: confort, eleganţă, mobilier modern, grădină frumoasă, creşterea calităţii serviciilor sociale – ne-a asigurat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Licitaţia pentru constructori va avea loc  pe 17 octombrie. Probabil, pensionarii vor fi mutaţi în luna noiembrie…

Pensionarii vor fi mutaţi luna viitoare

Reabilitarea clădirii ar trebui să fie complet gata în 14 luni de la câştigarea licitaţiei. Pe timpul lucrărilor, chiar dacă acestea vor fi făcute etapizat, pe etaje, cei 141 de pensionari cazaţi aici  vor fi mutaţi.

20 de persoane vor fi cazate la Centrul de urgenţă pentru Persoane fără Adăpost – un sediu bine dotat, bine întreţinut, doar cu o tovărăşie nu întotdeauna plăcută, unii dintre bătrânii străzii îşi găsesc salvarea aici. 21 de persoane se vor întoarce în familii, deci s-ar putea simţi ca acasă.

Deşi, dacă ar fi avut şi spaţiul, şi plăcerea, nu s-ar fi mutat la cămin… În sfârşit, cei mai mulţi,  100 de pensionari, vor fi cazaţi la Căminul Grupului Şcolar Traian. Situaţia nu va fi permanentă, se vor întoarce înapoi după mai bine de un an.

Citit 1531 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.