12 cetăţeni STRĂINI stăteau ILEGAL în Galaţi

12 cetăţeni STRĂINI stăteau ILEGAL în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliţiştii de imigrări din Galaţi, în urma activităţilor întreprinse, în prima jumătate a lunii februarie a.c., au depistat 12 cetăţeni străini care nu mai aveau drept de şedere pe teritoriul României. În 11 cazuri au fost emise decizii de returnare, prin care străinii sunt obligaţi să părăsească ţara în 15 zile.

Acţiunile a avut loc în perioada 1 - 15 februarie şi au vizat combaterea şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Conform unui comunicat de presă al Serviciului pentru Imigrări Galaţi, poliţiştii au depistat, în situaţii ilegale, pe raza municipiului Galaţi, 12 cetăţeni străini - opt bărbaţi şi patru femei, cu vârste cuprinse între 22 şi 54 de ani.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis decizii de returnare faţă de 11 persoane din Turcia (opt), Republica Modova (două) şi Uzbekistan (una), prin care s-a dispus obligaţia să părăsească ţara în termen de 15 zile. Mai mult, în cazul cetăţenilor moldoveni a fost dispusă şi măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de trei luni de zile.

Totodată, o femeie din Maroc a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări pe raza căreia are stabilită reşedinţă, cu documentele necesare, în vederea reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei.

În timpul acestor acţiuni, poliţiştii de imigrări au aplicat şi sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă în valoare totală de 800 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

„Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate. Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României”, se arată în comunicatul Serviciului pentru Imigrări Galaţi.

Citit 1927 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.