Poliţia Locală, cu ochii pe persoanele fără adăpost

Poliţia Locală, cu ochii pe persoanele fără adăpost
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În ultimele nopţi, poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au internat 13 persoane fără adăpost, iar alte 37 au refuzat internarea. În aceste situaţii de refuz categoric, oamenii legii au verificat adăposturile improvizate chiar şi de două trei ori pe noapte, pentru a vedea în ce condiţii se află oamenii străzii. Acolo unde poliţiştii locali au constatat că se impune internarea unor persoane, au apelat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

De la începutul anotimpului rece, poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au internat la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost, Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" sau Spitalul de Psihiatrie "Elisabeta Doamna", în funcţie de situaţie, un număr de 54 persoane fără adăpost, alte 99 refuzând internarea. Persoanele fără adăpost care au refuzat internarea provin din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea.

Şi în următoarele zile, poliţiştii locali din cadrul celor cinci secţii de Ordine Publică şi Intervenţie Rapidă îşi vor concentra activitatea asupra persoanelor fără adăpost, în timp ce Serviciul de Siguranţă Rutieră va fi prezent cu patrule în toate punctele importante ale municipiului, pentru fluidizarea traficului rutier. "Începând de duminică şi pentru toată perioada de menţinere a codurilor meteo de ger şi căderi abundente de zăpadă, personalul Poliţiei Locale Galaţi va acţiona în medie cu cel puţin zece patrule de ordine publică, două de rutieră şi una de intervenţie rapidă pe tura de serviciu (opt ore), deci în 24 de ore avem în teren peste 30 de echipaje pentru a interveni în situaţii deosebite prilejuite de vremea extremă", ne-a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Astfel, dacă situaţia o va impune, Poliţia Locală Galaţi este pregătită să intervină în teren cu un total de 133 de poliţişti locali de ordine publică şi siguranţă rutieră şi 19 autoturisme de serviciu. "Am instituit la Poliţia Locală Galaţi nivelul II de alertă, care presupune chemarea la serviciu a unei pătrimi din efectiv, dublarea cu şefii de secţii şi de serviciu la dispecerat şi reşedinţa secţiilor, în program de permanenţă, pentru a coordona activităţile direct din teren, concomitent cu desfăşurarea şi a celorlalte activităţi specifice", a adăugat Petrică Hahui.

Citit 1737 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2018 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.