Viscolul de primăvară şi efectele lui. Despre vreme şi vremuri | PAMFLET

Viscolul de primăvară şi efectele lui. Despre vreme şi vremuri | PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

A fost cel mai friguros început de primăvară din ultimele cinci decenii. Normal: divinitatea ne pedepseşte crunt că am trimis PSD la putere. Aşadar, astăzi vorbim despre frigul de primăvară şi despre efectele lui devastatoare din birouri. Urmează ştiri-pamflet despre cum au petrecut politicienii şi nu numai venirea primăverii cu mărţişoare de gheaţă.

Pucheanu nu a avut timp să iasă la deszăpezire: toată ziua l-au asaltat colegii cu flori şi mărţişoare

Ionuţ Pucheanu nu a avut timp de gesturi populiste: nu a dat ostentativ la lopată în faţa Primăriei pe 1 martie, din cauză că nu a avut timp. De când a venit la serviciu şi până a plecat, Pucheanu a fost asaltat de colegii din instituţie, care au ţinut morţiş să-i ofere mărţişoare şi buchete de flori.

"Pur şi simplu am fost blocat. Voiam să ies bărbăteşte în faţa Primăriei şi să dau un exemplu cetăţenilor care nu deszăpezesc în faţa propriilor locuinţe. Chiar nu am avut cum. Nu am avut nicio secundă liberă, au venit toţi cu flori şi mărţişoare la mine. La sfârşitul zilei, a trebuit să chem o dubă, ca să pot duce acasă toate mărţişoarele şi buchetele", a spus Ionuţ Pucheanu.

Partea bună e că, potrivit meteorologilor, pe 8 martie nu va mai fi zăpadă, deci va fi disponibil non-stop pentru buchete din partea tuturor celor care vor să îi ureze tot ceea ce se urează în acea zi.

Administraţie cu adevărat feministă: de 1 Martie, alte şapte soţii de pesedişti au fost angajate în Primărie

Să mai zică cineva că nu avem o administraţie feministă! Alte şapte soţii de pesedişti de rang doi şi trei au fost angajate în Primăria Galaţi, în prima zi a lunii martie. Surse din cadrul Primăriei afirmă că şefii instituţiei încearcă să angajeze aproape în mod exclusiv femei, pentru a stârpi din faşă orice acuzaţie de misoginism. "Ce cadou mai frumos poţi să îi oferi unei soţii decât o slujbă decent plătită, unde să nu facă nimic? Soţiile noastre merită tot ceea ce e mai bun pe lumea asta, de aceea ne străduim să facem totul pentru ele", a spus primarul Ionuţ Pucheanu. Potrivit unor surse, alte 20 de soţii vor primi în dar, pe 8 martie, câte o slujbă bine plătită la stat.

Gerul specific Ignatului l-a făcut pe Costel Fotea să ceară tăierea a încă zece porci vietnamezi de la Zoo

A fost atât de frig în ultimele zile, încât niciunui angajat de la Zoo Gârboavele nu i s-a părut ciudat faptul că au mai fost sacrificaţi alţi zece porci vietnamezi. Aşa cum s-a mai întâmplat la începutul lunii decembrie 2016, cărniţa fără colesterol a ajuns prin frigiderele celor care lucrează pe strada Eroilor. "De data aceasta, cred că au fost nişte porci mai tineri, că nu a mai fost carne aţoasă, aşa cum s-a întâmplat în 2016", a spus preşedintele CJ, Costel Fotea.

Friguri de Buftea

Balada golănelului de modă Nouă

Sunt un golănel de modă nouă,/ plin cu nepăsare şi sictir,

sunt leit cu cel care consumă/ zoaie şi bostan şi nap şi ştir!

Nu dau locul în autobuze/ - să-şi rezerve cine/dacă vrea -

chiar aşa m-a sfătuit babacul/ şi aşa mi-a zis babaca mea!

Nu ajut pe nimeni la urcare/ - nu-s făcut să fiu elevat/or -

nici la coboare - staţi acasă,/ naibii... babelor, moşnegilor!

N-am alături vro aristocrată,/ am o paţachină de asalt,

am lăudăroşi o mie şi-unu,/ şi-n gogomănie mă tot scald!

N-am bibliotecă şi idee,/ nici măcar carte de muncă n-am,

am vulgaritate pe tricouri/ şi prospecte cu săriţi pe geam!

Am o viaţă foarte digitală,/ am dureri la bască şi în cot

despre cine mă încondeiază/ - eu încă din uter mi-s ne/tot!

Nu mă iscălesc pe comentarii,/ io-s dă/râmătorul anonim,

arhicunoscut printre lichele,/ şi-s cu bădăranul... sinonim!

N-am îndatorire în cetate,/ am doar dreptul de a fi năuc -

ricanez: eu mi-s analfabetul/ de pe saituri şi de pe feisbuc!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Frigul şi alte (d)efecte ale omenirii

* PICU Apostol Roman urăşte frigul. Din cauza frigului de afară, viceprimarul este nevoit să poarte mereu cojoc sau palton, astfel că nu se mai văd dungile şi sigla bengoase de la treningurile originale pe care le are.

* Au făcut mişto de el! Ca să pară că îi dau ceva de făcut în Guvern, Viorel Ştefan a fost pus să coordoneze situaţiile de urgenţă fix după ce s-a încheiat potopul. "După ce trece urgia, nu ai cum să greşeşti, nu?", s-a amuzat un coleg din cadrul Executivului.

* Florin Pâslaru a profitat de faptul că februarie a avut doar 28 de zile şi le-a tăiat jumătate de leafă angajaţilor TVG. Dacă ar fi fost an bisect, le-ar fi tăiat doar 25 la sută. Angajaţii nu au reacţionat, pentru că ştiu că nici jumătate de leafă nu vor primi.

* Eugen Durbacă nu se plânge de frig: "Când eram tânăr, întreg pământul era acoperit de gheţari şi nu avea nimeni nicio problemă".

* Din fericire, duminică nu va mai fi nici frig, nici ninsoare, astfel că toată lumea este aşteptată la slujbă.

Leru-i Ger

Gerul nu a prins prunii înfloriţi

Sărbătoare mare în localitatea gălăţeană Cudalbi, unde, pentru prima dată în ultimii cinci ani, gerul târziu nu a mai prins prunii înfloriţi. "Gata, am scăpat. Se prefigurează anul acesta o producţie record de ţuică de prune, ceea ce înseamnă că e posibil că ne prindă iarna cu damigenele pline. Asta nu s-a mai întâmplat din 2012 încoace. În sfârşit, îşi întoarce Dumnezeu faţa către noi", a declarat Mitică Păhărel, secretar în cadrul Primăriei Cudalbi.

Cazanele Dunării

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1547 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Martie 2018 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.