Mărţişor dulce, pictat în diferite nuanţe de ciocolată

Mărţişor dulce, pictat în diferite nuanţe de ciocolată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Opt studente de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au demonstrat că ciocolata poate fi nu doar aliment, ci şi operă de artă.

Cele opt, printre care şi o studentă din Turcia, venită, cu "Erasmus", la studii la Galaţi, au realizat, în holul Shopping City Galaţi, o pictură din ciocolată, un mărţişor inedit, prin care şi-au prezentat facultatea, lucrând cu diferite nuanţe de ciocolată. Iniţiativa i-a aparţinut Biancăi Maria Chiriac, studentă în anul IV la S.I.A., la Controlul şi expertiza produselor alimentare. Ea a făcut echipă cu Georgiana Gaciu, Alina Virginia Tudor, Romina Cozlovschi, Andreea Tărăbuţă, Flori Elena Moisă, Cosmina Paraschiv şi Miray Akansay, din Turcia. "E prima dată când particip la un astfel de atelier, văzusem ceva asemănător la Bucureşti, pentru copiii mici. Am vrut să fac ceva reprezentativ pentru facultatea noastră şi să lucrăm în echipă. Am luat legătura cu organizatorii, care ne-au pus la dispoziţie culorile - nuanţele de ciocolată şi pânza. Am vrut să fie un mărţişor complex, prin care să ne arătăm latura creativă", a declarat Bianca.

Modelul nu a fost simplu, desenul reprezentând ce are mai bun S.I.A, văzut din perspectiva celor opt tinere. Studentele au fost încurajate de decanul facultăţii, prof. univ. dr. Camelia Vizireanu, şi de cadrele didactice conf. dr. ing. Liliana Mihalcea, prof. dr. ing. Gabriela Bahrim şi conf. dr. ing. Gabriela Iordăchescu. Acestea din urmă le-au recompensat pe voluntare, la final, cu cărţi de specialitate. Bianca e pasionată de ciocolată. Până şi lucrarea ei de licenţă este despre cum se poate obţine o ciocolată sănătoasă, cu înlocuitor de zahăr. Mărturiseşte că şi-ar dori să lucreze într-o fabrică de dulciuri şi că, în cinci ani, va avea atelierul ei propriu de ciocolată. "Ciocolata nu e o materie primă prea prietenoasă: e vâscoasă şi se întăreşte foarte repede, aşa că desenul nu a fost foarte uşor de realizat. Dar miroase fantastic şi a fost o experienţă de neuitat", spune Bianca. Este pentru prima dată când S.I.A. se lasă ademenită într-o astfel de activitate dulce. La Noaptea cercetătorilor, vizitatorii au avut ocazia să vadă cum se fac jeleurile şi cum se modelează marţipanul. "Nu am lucrat niciodată cu ciocolată, aşa că, atunci când Bianca ne-a spus de planul său, am acceptat cu bucurie şi curiozitate. O ciocolată bună, din punctul nostru de vedere, este cea cu un conţinut mare de cacao şi un înlocuitor bun pentru zahăr", a declarat conf. dr. ing. Gabriela Iordăchescu. Pictura în ciocolată a studenţilor de la S.I.A. va putea fi admirată în holul Shopping City Galaţi până pe 8 martie.

Citit 1507 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2018 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.