Galaţiul - la luptă cu alimentele de proastă calitate

Galaţiul - la luptă cu alimentele de proastă calitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Revoluţia pentru o alimentaţie sănătoasă şi pentru corecta informare a consumatorului porneşte de la Galaţi *

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” a iniţiat înfiinţarea Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România, organizaţie care va reuni specialişti din învăţământ, cercetare şi producţie din domeniul alimentaţiei.

Este vorba despre o organizaţie în care vor intra toate instituţiile de învăţământ superior din România care rulează programe de studiu în domeniile ingineriei alimentare şi medicinii veterinare, toate institutele de cercetări în domeniul industriei alimentare din ţară, numeroase firme din mediul de producţie, mari concerne naţionale.

La adunarea de constituire a Asociaţiei vor fi prezenţi, la Galaţi, peste 60 de reprezentanţi din ţară.

„Ideea unei asemenea asociaţii vine din nevoia de reprezentativitate într-o ţară în care, cu un potenţial agricol deosebit, cu o fostă industrie alimentară deosebită, această zonă a dispărut. Este, din punctul nostru de vedere, o crimă că o asemenea prioritate naţională a fost ignorată”.

„Scopul acestei asociaţii este în primul rând de a coagula toate forţele specialiştilor din industria alimentară din România, de a repune la locul pe care îl merită industria alimentară în România, de a asigura o alimentaţie sănătoasă generaţiilor viitoare”.

„Trebuie să arătăm că există o voce autorizată care să reprezinte interesele industriei alimentare şi ale cetăţeanului, ale consumatorului”, a explicat prof. dr. Petru Alexe (foto), decanul Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor, unul dintre iniţiatorii înfiinţării asociaţiei.

Concret, Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România îşi propune, printre altele să facă un cod al alimentelor şi chiar un catalog al acestora pentru ca oamenii să fie mai bine informaţi atunci când aleg un produs.

„Intenţionăm să lucrăm la un cod al alimentului pentru protecţia consumatorului, intenţionăm să catalogăm alimentele şi să îi avertizăm pe oamenii care consumă în privinţa calităţii produselor. În obiectivele noastre se numără şi ideea de a face propuneri legislative. De aceea ne-am unit, împreună avem altă forţă”, a explicat profesorul Petru Alexe.

Explicaţie foto: „Ideea înfiinţării Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România a pornit de la Galaţi” (Petru Alexe)

Citit 721 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.