O gălăţeancă a devenit şi mamă şi soţie chiar de 8 Martie
Foto: Remus Basalic

O gălăţeancă a devenit şi mamă şi soţie chiar de 8 Martie
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Pentru o gălăţeancă, 8 Martie va rămâne cea mai memorabilă din viaţa ei. Deşi nu se aştepta, a devenit soţie şi, probabil, mamă, chiar de Ziua Femeii. Deşi cununia civilă a Danielei Cîrlan cu Robert Radu ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 9 martie, iar naşterea era de aşteptat să se întâmple abia peste o săptămână, pruncul a vrut să le facă o surpriză amândurora, venind mai repede pe lume şi precipitând lucrurile.

Nu e obişnuit ca miresele să spună "Da!" într-un salon dintr-o maternitate, îmbrăcate în cămaşă de noapte de finet, aceea specifică tuturor naşterilor. Dar aici e partea cea mai frumoasă a unui astfel de eveniment, care le va rămâne în memorie peste ani, şi vor avea ce povesti şi nepoţilor, pentru că la ei lucrurile s-au întâmplat altfel. Mai cu poezie decât la alţii. Deşi părinţii aveau planurile lor, bebeluşa Alexia Michela a ţinut să se întâmple totul mai ceva decât în basme. Mica prinţesă şi-a "regizat" singură naşterea, dorind să fie legată de ziua în care părinţii au devenit legal soţ şi soţie.

Chiar şi directoarea Maternităţii "Buna Vestire", Anamaria Hărăbor, dar şi toate asistentele au fost cu emoţie martorele unui eveniment cu care nu s-au confruntat în viaţa lor. Au asistat la naşterea a mii de copii, dar să vină ofiţerul Stării Civile într-un salon şi să oficieze o nuntă, aşa ceva n-au mai trăit!

"Ar fi trebuit să ne căsătorim vineri, pe 9 martie. Ieri, (n. r. miercuri  - 7 martie) am venit la un control, dar au început contracţiile şi m-au internat că voi naşte. A fost o surpriză, ne-a dat planurile peste cap, dar pentru că doream cu tot dinadinsul ca acest copil să poarte numele nostru de familie şi, pentru că e puţin probabil să mai pot ajunge mâine (n. r.  - azi) la Starea Civilă, am chemat Starea Civilă la noi!", povesteşte emoţionată proaspăta doamnă Daniela Radu, cu un ochi pe certificatul de căsătorie, pe care abia se uscase cerneala, şi cu o mână pe burtica, unde Alexia se tot frământa să iasă să vadă lumina soarelui.

Cu pântecele rotunjit ca o minge uriaşă, în cămaşă de noapte, fără machiaj şi coafuri complicate, Daniela mi s-a părut cea mai frumoasă mireasă văzută vreodată, pentru că mamele în ajunul naşterii capătă acea lumină şi forţă misterioasă, acea fărâmă de Dumnezeu, care li se oglindeşte pe faţă. 

Fotbalul i-a unit

Spre deosebire de alte cupluri, în care fotbalul e motiv de zâzanie, pe Daniela şi Robert acest sport i-a legat cu firele sorţii: "Ne cunoaştem de 11 ani, ne-am întâlnit în anul întâi de facultate, pe terenul de fotbal, amândoi fiind studenţi la Educaţie Fizică şi Sport", îşi aminteşte Radu.

Abia ce a pus ochii pe ea, că a şi simţit cum se cufundă în cele două mări ale ochilor ei. Cum să nu-i fi plăcut o asemenea sirenă înaltă şi mlădioasă! Imediat după meci, a abordat o colegă de-a Danielei, pe care o cunoştea şi a rugat-o să-i dea numărul de telefon al fetei care tocmai îi furase inima. 

Nici Radu nu trecuse neobservat: "Pe lângă faptul că arăta bine, ştia să glumească, mi-a adus zâmbetul pe buze, chiar şi fără să vreau", spune ea odihnindu-şi o clipă privirea în ochii lui.   

"I-am plăcut pentru că sunt şi un om serios, atunci când promit ceva, rămâne stabilit", simte el nevoia să completeze. A durat până să se hotărască să se căsătorească. Plănuiseră ca în septembrie, anul acesta, să facă nunta. Cum, între timp, Daniela a rămas însărcinată, s-au gândit să meargă la cununia civilă mai devreme.

Siguri unul pe inima celuilalt, nu s-au grăbit, pentru că au preferat să-şi facă ceva stare. Ea e balerină la Teatrul Muzical, dansul fiind pasiunea ei de copilă. Totodată, le învaţă graţia, eleganţa şi disciplina pe nişte gâgâlici care visează şi ele să devină balerine. Robert e mai misterios. Ne spune că munceşte în Anglia şi atât. Dragostea lor a însemnat o permanentă navetă a ambilor, între cele două ţări. Dar acum, odată cu Alexia, pare să prindă rădăcini.

Ieri, la închiderea ediţiei, pruncul care s-a grăbit să-şi aducă părinţii împreună, măcar cu o zi mai devreme, nu se născuse. Chiar dacă pe certificatul ei ar putea să scrie în final 9 martie, Alexia va rămâne în istoria Maternităţii "Buna Vestire" ca fiind pruncul care a adus nunta în sala de naşteri. Şi asta chiar de 8 Martie!

Citit 17033 ori Ultima modificare Luni, 12 Martie 2018 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.