Spitalul de Copii va avea un ambulatoriu modern

Spitalul de Copii va avea un ambulatoriu modern
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul anului viitor, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi vor demara lucrările de îmbunătăţire a calităţii serviciilor de asistenţă medicală specializată.

Proiectul de modernizare şi echipare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic pentru Copii a fost lansat ieri, în cadrul unei conferinţe la care au participat Dumitru Nicolae - primarul municipiului Galaţi, Luminiţa Mihailov - directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Costel Hanţă - managerul proiectului, director al Direcţiei de Programe şi Proiecte Europene din Primăria Galaţi, Aurel Nechita - decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi Victoriţa Ştefănescu - managerul Spitalului de Copii „Sf. Ioan”.

Printre lucrările ce urmează a fi realizate în cele 14 luni, cât durează proiectul, se numără modernizarea şi echiparea cabinetelor medicale de specialitate, a laboratoarelor de radiologie, analize medicale şi recuperare, crearea facilităţilor de acces pentru persoanele cu handicap, modernizarea utilităţilor generale şi nu în ultimul rând achiziţionarea de echipamente medicale.

Dotări medicale la nivel european

Programul de Modernizare şi Echipare a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi are o valoare totală de 14.050.979,74 lei (cu TVA) din care 11.510.707,60 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 iar banii vor fi folosiţi în proporţie de peste 70% pentru dotarea spitalului, care la momentul actual foloseşte încă unele echipamente medicale foarte vechi, care şi-ar găsi mai degrabă locul într-un muzeu.

„Vă felicit că aţi reuşit să ne mai smulgeţi nişte bani. Îi dăm cu dragă inimă pentru că dacă vrem să fim competitivi, trebuie să avem dotările necesare. Galaţiul trebuie să aibă un ambulatoriul de talie mondială”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Costel Hanţă, directorul Direcţiei de Programe şi Proiecte Europene din Primăria Galaţi, a precizat că acesta este cel de-al cincilea proiect, cel mai mare ca valoare, pe care Primăria îl desfăşoară în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Am reuşit să facem un proiect bun, însă acesta nu asigură şi finanţarea echipamentelor IT. Pentru asta am prevăzut fonduri din bugetul local pentru a achiziţiona 14 sisteme”, a spus Costel Hanţă în calitate de manager al proiectului.

Activitatea din spital nu va fi perturbată

„Anul viitor vom începe derularea proiectului. Avem un grafic exact de execuţie a lucrărilor şi ne vom organiza în aşa fel încât să nu ne perturbăm activitatea. Pe măsură ce unele cabinete vor fi finalizate ele se vor da în folosinţă”, a declarat managerul spitalului, dr. Victoriţa Ştefănescu.

Spitalului Clinic pentru Copii „Sf. Ioan” se numără printre cele doar cinci spitale de urgenţă cu specific pediatric din ţară, singurul din regiune, care asigură asistenţă medicală de specialitate unui număr de aproximativ 124.000 de potenţiali pacienţi.

Proiectul care se va desfăşura în următoarea perioadă urmăreşte îmbunătăţirea substanţială a calităţii serviciilor medicale şi aducerea lor la nivelul standardelor europene, iar echipamentele care vor fi achiziţionate vor ajuta la îndeplinirea acestui scop.

Iar pentru cine nu ştie, trebuie spus că sprijinul doctorului Aurel Nechita, legat sufleteşte de acest spital a contat enorm în toate transformările care au avut şi are loc.

Citit 920 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.