Comunitatea Germană din Galaţi sărbătoreşte de două ori

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nobelul câştigat săptămâna aceasta de scriitoarea Herta Müller  i-a adus comunităţii germane din Galaţi, ale cărei manifestări sunt organizate, zilele acestea, la Biblioteca “V.A. Urechia”, un motiv în plus de sărbătoare.

Asta cu toate că, ieri, la deschiderea manifestărilor  prilejuite de Ziua Naţională, reprezentanţii minorităţii germane nu vrut să scoată în evidenţă că au un nou Nobel. Preşedintele comunităţii, Prager Hugo, precum şi tineri de origine germană îndrumaţi de doamnele Elena Popa şi Ursula Turtă, s-au axat pe marcarea celor mai importante aspecte din istoria minorităţii în România şi în Galaţi.

Numită mai exact Forumul Democrat German, comunitatea zonală, care include judeţul nostru şi pe cele învecinate, este una extrem de mică, numărând aproximativ 200 de membri.

Metodist, cadru didactic de limba germană şi de engleză la Colegiul Economic «V. Madgearu», doamna Ursula Turtă se află în Galaţi din 1975, mutată prin repartiţia ceauşistă.

«Dincolo de bucuria de a vedea apreciat cu un premiu Nobel un fost profesor plecat în Germania, ne simţim încurajaţi să sprijinim modelarea creativităţii elevilor noştri de liceu», ne-a spus profesoara, subliniind că, în ciuda opiniei  generalizate că germana se învaţă greu, tinerii sunt din ce în ce mai atraşi să o studieze, iar elevii au performanţe la concursurile din domeniu».

De altfel, sufletul comunităţii din Galaţi, doamna Elena Popa, se zbate, organizând cursuri de limbă germană sau activităţi artistice, pentru ca cei mai tineri membri ai fragilei minorităţi să nu uite de unde se trag.

Manifestările se vor încheia duminică, printr-o vizită în toate secţiile Biliotecii «V.A. Urechia », organizată pentru membrii comunităţii germane.

Citit 2402 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.