Alina Donescu are nevoie de noi!

Alina Donescu are nevoie de noi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tânăra se luptă cu o boală teribilă, pe care nu o va putea învinge fără ajutorul dumneavoastră, cititorii noştri *

Alina are 28 de ani şi, până acum câteva luni, era o tânără sănătoasă şi plină de viaţă. Se căsătorise de curând, lucra ca asistentă medicală şi nimic nu părea să poată sta între ea şi fericire.

Din păcate, viaţa e uneori nemeritat de crudă, iar acum soţul Alinei, Adrian, este cel care ne scrie pentru a ne cere ajutor în numele ei. Probabil că ar fi făcut-o şi singură, dacă ar fi putut.

Totul a început în primăvară, cu nişte banale dureri de cap, care reapăreau însă tot mai des şi cedau din ce în ce mai greu. Ceea ce a urmat este probabil coşmarul oricărui tânăr de vârsta ei şi al oricărei familii.

„Cu o săptămână înainte de nuntă (cununia religioasă - n.r.) durerile de cap ale Alinei au devenit din ce în ce mai puternice, cumplite chiar. Am ajuns la Urgenţe, a urmat o serie de investigaţii şi a fost trimisă la Bucureşti.

Acolo au diagnosticat-o cu tumoare malignă craniană (glioblastom) şi astfel planurile noastre s-au năruit”, ne scrie Adrian. Ne e greu chiar şi să ne imaginăm ce e în sufletul omului care a trebui să pună pe hârtie aceste cuvinte, referindu-se la soţia lui de doar 28 de ani.

După primele investigaţii, Alina a fost internată la Spitalul Bagdasar, unde medicii au depistat trei formaţiuni tumorale. Medicii au operat-o, dar au apărut complicaţii care au ţintuit-o pe Alina două săptămâni la Terapie Intensivă. Diagnosticul a fost modificat din glioblastom în xantoastrocitom pleomorf, care necesită de asemenea tratament oncologic.

Cea mai mare dinte tumori, cu diametrul de 5 centimetri, s-a regenerat după operaţie şi medicii au considerat că intervenţia chirurgicală nu mai este o soluţie.

„Alinei îi mai rămân câteva luni de viaţă, medicii constatând că nu se mai poate face nimic”, ne scrie soţul Alinei. „Am pornit deci, într-o altă luptă: aceea de a găsi pe cineva, oriunde în lume, care să îi mai dea o şansă”.

Şi după îndelungi căutări au găsit persoana: un medic de la o clinică privată din Germania. Problema insurmontabilă, în acest moment, este, bineînţeles, legată de bani. Clinica a estimat costurile necesare intervenţiei şi recuperării post-operatorii la circa 40.000 de euro - mult prea mult pentru soţul şi celelalte rude ale Alinei. Există, deci, o şansă, doar că Alina nu are acces la ea.

Durerea ei şi a celor din jur e evidentă. O înţelegeţi cu siguranţă dumneavoastră, cititorii noştri, cei care aveţi nepoate, fiice, surori sau soţii la fel de frumoase şi de vesele cum era şi Alina, în urmă cu doar câteva luni, înainte ca boala să o imobilizeze.

Putem dovedi, acum, împreună, că viaţa unui om nu se socoteşte în bani şi că, mai presus de orice, suntem oameni şi nu putem rămâne indiferenţi la drama unei tinere căreia i-am putea da încă o şansă la viaţă. Aceia dintre dumneavoastră care doresc să contribuie la salvarea Alinei, o pot face depunând o sumă în conturile:

RO55RZBR0000060011956981 - Raiffeisen Bank SA (pentru lei)

şi

RO59RNCB0141032433000005 - Banca Comercială Română (pentru euro), titular de cont Ana Donescu şi împuternicit Adrian Donescu, soţul Alinei.

Citit 3846 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.