Subcomisarul Dorin Geru se întoarce

Subcomisarul Dorin Geru se întoarce
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ofiţer de poliţie integru, cu pregătire şi o experienţă profesională de invidiat, subcomisarul Dorin Geru, în fapt, înlăturat cu ceva timp în urmă, cu brutalitate, de la conducerea Poliţiei Bereşti pentru că ochii săi nu plăcuseră unora dintre mărimile politicii gălăţene de azi, revine, de săptămâna viitoare, la vechiul său loc de muncă.

Metoda folosită pentru a i se băga pumnul în gură: o „promovare” discutabilă. Totuşi din organigrama Bereştiului nu l-au putut scoate. N-a fluierat în biserică, nu a furat, nu s-a aliat cu mafioţii şi totuşi s-a încercat să i se administreze o lecţie pentru vina de a fi îndrăznit să rămână, ca ofiţer al Poliţiei Române, vertical.

Refuzând să-şi dea acordul la comiterea unei mârşăvii, şi anume, pedepsirea abuzivă a unui subaltern de-al său doar pentru că fratele acestuia, din Bălăşeşti, avea şi are altă culoare politică decât cea a doi parlamentari de Galaţi care nu-l puteau suferi, a fost scos din Bereşti. Nedreptate strigătoare la cer!

Fostul  inspector-şef al I.P.J. Galaţi, comisarul-şef Fănel Aramă, nu i-a putut lua apărarea, lăsându-l la discreţia politicului. De altfel el însuşi, la scurtă vreme, şi-a dat demisia din funcţie, evitând însă s-o motiveze.

Subcomisarul Geru îşi reia atribuţiile de şef al Poliţiei Bereşti într-un moment când instituţia, după o plutire, în lipsa sa, în derivă, se află în căutarea propriei „busole”.

Explicaţie foto: Subcomisarul Dorin Geru revine la conducerea Poliţiei Bereşti pe singura uşă potrivită pentru cinstea sa şi meritele sale profesionale: cea de la faţă.

Citit 1734 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.