Gălăţeni cu GARAJE pe Centură, la Primărie să ceară păsuire. Nu vor să le DEMOLEZE, deocamdată. IATĂ de ce

Gălăţeni cu GARAJE pe Centură, la Primărie să ceară păsuire. Nu vor să le DEMOLEZE, deocamdată. IATĂ de ce
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Oamenii sunt nemulţumiţi că municipalitatea îi obligă să-şi demoleze construcţiile, în condiţiile în care proiectul extinderii şi modernizării drumului de centură încă nu a primit oficial undă verde, chiar dacă a fost declarat eligibil şi a obţinut cel mai mare punctaj.

Aproximativ zece gălăţeni care deţin garaje pe drumul de centură au venit, ieri dimineaţă, la Primărie pentru a le cere autorităţilor să nu-i mai someze să-şi demoleze garajele. Ei spun că nu li se pare normal ca municipalitatea să-i preseze să-şi pună la pământ construcţiile, în condiţiile în care proiectul de extindere şi modernizare a centurii se află, la acest moment, în fază de avizare, iar lucrările nu vor fi demarate prea curând. „De la Primărie ne-a spus că extinde şoseaua cu cel mult 10 metri lăţime, iar noi suntem situaţi cu garajele la minimum 15 metri distanţă, chiar şi 35-40 de metri. Toţi am primit notificare. Acum suntem la a treia notificare şi garajele ar fi trebuit demolate. Ultima dată ne-au avertizat că vin ei să dărâme şi noi vom suporta costurile. Noi nu suntem împotriva demolării garajelor, suntem de acord cu demolarea lor şi modernizarea oraşului. Dorim ca, în momentul în care au toate aprobările, să ne anunţe cu o lună înainte şi noi dărâmăm tot, cu mâna noastră. Dacă noi dărâmăm acum, toate gunoaiele din cartier acolo vor fi, că am mai păţit aşa ceva. Să ne spună gata, s-a aprobat proiectul şi apucaţi-vă de demolat. România este campioană la proiecte, dar la muncă nu. Rămânem la nivelul ăsta. Când este gata, atunci să mă anunţi. Politicienii au imaginaţia foarte bogată, dar rar am văzut pus în practică. Nu ştim ce mai e real şi ce este fals, pentru că nu a venit nimeni să ne explice concret. Suntem conştienţi că, dacă proiectul va fi avizat, se va face drumul de centură modern”, au spus oamenii prezenţi în faţa Primăriei.

După ce au discutat cu reprezentanţi ai Direcţiei Patrimoniu din Primărie, oamenii se pregăteau să depună, ieri, în scris, la sediul instituţiei, un memoriu prin care să ceară păsuire.

Reprezentanţii Biroului de Presă al instituţiei ne-au spus că solicitarea acestora va fi analizată.

Reamintim că, pe lângă cele 264 de grădini şi garaje care vor dispărea de pe drumul de centură al Galaţiului (unele dintre ele au fost deja demolate), ce va fi extins la patru benzi şi modernizat cu bani europeni, vor deveni istorie, în totalitate sau parţial, şi o serie de locuinţe, anexe şi terenuri ai căror proprietari vor fi despăgubiţi, cel mai probabil, începând cu acest an. Conducerea Consiliului Judeţean ne-a declarat, însă, că exproprierile vor fi făcute doar după ce instituţia va semna contractul de finanţare pentru cel mai important proiect de infrastructură din ultimele trei decenii.

Reamintim că proiectul se ridică la 40 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro reprezintă cheltuieli eligibile, asigurate prin finanţare europeană, iar restul, de 10 milioane de euro, va fi suportat de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Galaţi, proiectul fiind derulat în colaborare de către cele două autorităţi.

Citit 13221 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2018 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.