Sediu pentru Facultatea de Medicină

Sediu pentru Facultatea de Medicină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” va avea, în sfârşit, un sediu al ei. După mai mulţi ani în care studenţii au făcut naveta între diverse săli de cursuri împrăştiate prin tot oraşul, conducerea „Dunării de Jos” a reuşit să convingă Ministerul Educaţiei că are nevoie de bani pentru achiziţionarea unor spaţii mai mult decât necesare în desfăşurarea activităţii.

„Am cerut fonduri pentru achiziţionarea unui imobil. Este vorba despre sediul Cozamin de la ieşirea din Galaţi spre Brăila, acolo unde se va muta Facultatea de Medicină. Iniţial, vom folosi banii neutilizaţi anul acesta pentru mansardări, pe care nu le-am mai putut face din cauză că firmele cu care lucram au intrat în reorganizare, ca multe alte firme din domeniul construcţiilor”, a declarat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mînzu.

Suma totală pentru care se va face tranzacţia este de 12 milioane de lei, însă achiziţia se va face în două tranşe. Mai întâi vor trece în proprietatea universităţii nişte spaţii pentru suma de 7 milioane de lei, urmând ca anul viitor să fie achitate şi celelalte 5 milioane de lei.

„Am ales acest sediu pentru că ne convine foarte mult felul cum e construit. Sunt de fapt nişte hale foarte mari, dotate foarte bine, pe care urmează să le compartimentăm după nevoile noastre, iar investiţiile pe care ar urma să le facem nu sunt foarte mari”, a mai spus rectorul „Dunării de Jos”.

Alt avantaj al acestui sediu ar fi apropierea de Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” şi de viitorul spital regional, care potrivit unui proiect, ar urma să se construiască între Galaţi şi Brăila.

„Aveam mare nevoie de un sediu pentru «Medicină» pentru că e o facultate cu 1.600 de studenţi, iar lucrurile deveniseră foarte serioase şi presante”, a spus Viorel Mînzu, care a avansat ca dată probabilă pentru mutarea în noul sediu primăvara anului viitor.

Citit 2582 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.