Suplinirea calificată în învăţământ - „Rezultate pe măsura celor evaluaţi”

Suplinirea calificată în învăţământ - „Rezultate pe măsura celor evaluaţi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rezultatele la concursul pentru suplinire calificată în învăţământ s-au afişat ieri, urmând ca astăzi să se depună eventualele contestaţii. Din cei 382 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 252, iar 55 de teze au fost anulate, restul de 197 fiind evaluate.

După cum ne-a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Onuţ Atanasiu (FOTO), „rezultatele sunt pe măsura celor care au fost evaluaţi. Trebuie să spunem că au fost evaluaţi acum profesorii care nu au reuşit să obţină în iulie nota 5 sau alţii care nu s-au prezentat în 13 iulie”.

„Aş putea să dau chiar câteva exemple de discipline la care s-au obţinut mai multe note sub 5 şi mai puţine peste: la limba engleză, de pildă, din 20 de participanţi la concurs, doar 5 au reuşit să ia nota 5; la educaţie fizică, din 23 doar 4 au reuşit să ia note peste 5”.

„Dacă vorbim de discipline unde am  avut, să zicem, 2 candidaţi la Filosofie şi amândoi au luat peste 5, la  Geografie, din 3 candidaţi, 2 au luat peste 5 – putem spune că sunt şi discipline cu procent mai mare de note peste 5”.

„La Consiliere psiho-pedagogică am avut 5 note peste 5 şi 4 note sub 5;  la Informatică – 9 note peste 5, patru note sub 5 ; la Învăţători, din 11 candidaţi, 9 au fost cu note peste 5, doi sub 5”.

Cum se va face repartiţia

Inspectorul şcolar general adjunct ne-a mai declarat că preconizează un procent de 0,1-0,2 la sută de persoane care nu au dat examen şi, totuşi, vor fi trimise să ocupe posturile din sate sau comune foarte îndepărtate de municipiile Galaţi sau Tecuci :

„Repartiţia se va face în felul următor: vor primi catedre în primul rând titularii, cărora le-am şi făcut, deja, deciziile de titularizare. Următorii pe listă sunt cei care au obţinut note peste 5, dar nu au avut catedre de titularizare şi vor fi trimişi în suplinire, în ordinea  mediilor obţinute la concursul din iulie”.

„După aceea vor fi repartizaţi suplinitorii calificaţi care au dat examenul pe 4 august. Urmează pensionarii care au studiile necesare postului şi doresc să fie plătiţi cu ora”.

„După aceea vor lua ore suplimentare toţi cei care doresc din unităţile de învăţământ, titularii, respectiv suplinitorii, apoi vom încerca să completăm catedrele care rămân neocupate cu personalul necalificat care a luat note peste 5”.

„Şi dacă mai există situaţii în care nimeni nu va dori, dintre cei menţionaţi mai sus, să ocupe o poziţie sau să ia ore suplimentare într-o anumită unitate de învăţământ, vom fi nevoiţi să apelăm şi la cei care nu au dat examen”.

Contestaţiile se depun astăzi, până la ora 17,00, iar rezultatele finale vor fi afişate după rezolvarea contestaţiilor, pe 11 august.

Citit 3281 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.