Asociaţia 859 sparge gheaţa colectării selective din uşă în uşă

Asociaţia 859 sparge gheaţa colectării selective din uşă în uşă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Doar o asociaţie, din cele aproximativ 900 invitate de Primărie şi Ecosal să se înscrie în programul colectării selective din uşă în uşă, a reacţionat pozitiv la îndemnul autorităţilor, care, pentru a creşte gradul de colectare selectivă a deşeurilor în municipiul Galaţi, sunt dispuse să le ia oamenilor gunoiul sortat chiar de la scară, gratuit.

La aproximativ o lună şi jumătate după ce municipalitatea a îndemnat asociaţiile de proprietari/locatari să se înscrie în programul de colectare selectivă din uşă în uşă, încercând astfel să-i determine pe gălăţeni să nu mai arunce la grămadă deşeurile, abia una şi-a exprimat intenţia de a se înscrie în acest program. Potrivit conducerii Ecosal, este vorba despre Asociaţia de locatari nr. 859, de pe strada Milcov, ce deserveşte blocul C, care are în componenţă 32 de apartamente cu două camere şi 10 apartamente cu o cameră, toate ocupate de chiriaşi ai Primăriei. "Dorinţa implicării într-un astfel de program şi-a exprimat-o şi un cetăţean din cartierul Dimitrie Cantemir, însă verbal", ne-a spus directoarea Serviciului Public Ecosal, Mirela Furtună.

Reprezentanţii operatorului de salubritate spun că, în perioada următoare, toate asociaţiile de proprietari şi locatari din municipiul Galaţi vor fi contactate şi informate cu privire la avantajele derulării acestui program. "Până acum, ne-am axat mai mult pe concursul "Fii activ, colectează selectiv!" dedicat unităţilor de învăţământ, care s-a încheiat vineri, cu festivitatea de premiere a unităţilor de învăţământ câştigătoare. De acum, vom contacta asociaţiile de proprietari, prin intermediul Compartimentului pentru relaţia cu asociaţiile din cadrul Primăriei, în speranţa că vom reuşi să le mobilizăm să se înscrie în programul nostru", ne-a spus Mirela Furtună.

După ce a făcut un experiment în Asociaţia de proprietari nr. 758, din I.C. Frimu, care a avut rezultate sub aşteptări, Primăria Galaţi se încăpăţânează să introducă colectarea selectivă din uşă în uşă. Dar, de data aceasta, nu oricum, ci doar dacă asociaţia de proprietari îşi ia angajamentul în scris că se vor înscrie în program minimum jumătate dintre apartamentele locuite.

Asociaţiile interesate de colectarea selectivă din uşă în uşă sunt rugate să transmită o adresă către Ecosal în acest sens sau un e-mail la adresa: colectare_selectiva

ecosalgl.ro. Asociaţia de proprietari/ locatari va întocmi o listă cu numărul total de apartamente, numărul de apartamente locuite, datele de contact ale femeilor de serviciu, şefilor de scară, administratorilor şi preşedinţilor de asociaţii şi vor semna un contract în care "vor fi stipulate obligaţiile de a promova colectarea selectivă, astfel încât să ajungem la un grad de colectare de minimum 50 la sută din apartamentele locuite, de a se implica în proiect cu personalul responsabil de curăţenie şi de a distribui materialele predate de Ecosal".

Despre Asociaţia de locatari nr. 859, al cărui preşedinte este Marian Roşioru Micu, "Viaţa liberă" a scris de mai multe ori, aceasta fiind una dintre puţinele structuri de acest fel care chiar funcţionează aşa cum trebuie.

Citit 5332 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2018 12:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.