O medalie de aur şi două de argint pentru SIA

O medalie de aur şi două de argint pentru SIA
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Rezultatele cercetării de top a specialiştilor Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (SIA) de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi sunt din nou vizibile. Cadrele didactice s-au întors cu medalii şi diplome de la cea de-a IV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii "Traian Vuia", desfăşurată în perioada 13-15 iunie, la Timişoara.

Astfel, pentru Colorantul pe bază de cătină şi sânge folosit în industria cărnii, în vederea reducerii nitritului rezidual, profesorul Petru Alexe şi şefii de lucrări Maricica Stoica şi Cristian Dima, de la SIA, au primit Medalia de aur. Inovaţia a mai fost evidenţiată şi de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, care a acordat echipei o Diplomă de excelenţă. "E o continuitate a preocupărilor noastre de a înlocui azotitul rezidual, un aditiv periculos pentru sănătate, folosit în preparatele din carne. Am realizat acest colorant natural şi, de săptămâna viitoare, începem probele industriale, chiar dacă lupta e una dificilă, pentru că la noi sângele nu se colectează pentru folosirea în alimentaţie", a declarat prof. univ. dr. Petru Alexe. Un alt produs prezentat la Salonul Internaţional - Parizer din carne de porc cu şrot de cătină fără adaos de nitrit - la care au lucrat prof. Petru Alexe, conf. Liliana Mihalcea şi şefii de lucrări Cristian Dima şi Maricica Stoica a fost recompensat cu Medalia de argint, dar şi cu un Premiul Special - Diploma Za Postignute Rezultate - oferit de către academician Milan Bojović, preşedintele Balkan Mananager’s Association. O altă Medalie de Argint a ajuns la aceeaşi echipă pentru produsul Parizer din carne de porc cu esenţă de cătină, fără nitrit. "Am militat în permanenţă în facultatea noastră pentru crearea de produse noi şi toate seminţele aruncate în timp îşi văd acum roadele. 2018 e un an bogat în ceea ce priveşte recompensele pentru cercetare şi noi nu putem decât să ne bucurăm", a mai spus Petru Alexe.

Medaliile au fost oferite de către Societatea Inventatorilor din Banat. Toate cele trei invenţii ale cadrelor didactice de la SIA au mai primit Diploma de Excelenţă acordată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Banatul "Regele Mihai I al României" din Timişoara. La salon au fost prezentate peste 300 de inovaţii ale unor cercetători, antreprenori şi oameni de afaceri, din România, China, Rusia, Belarus, Croaţia, Ungaria, Republica Moldova, Muntenegru şi Serbia, din mai multe domenii de activitate: mecanică, industrie alimentară, medicină, electronică, optică, publicitate, securitate-salvare, construcţii, instalaţii, jocuri.

Citit 4397 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2018 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.