Ana are undă verde să meargă în Elveţia

Ana are undă verde să meargă în Elveţia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ana Tudor va putea face pasul cel mare spre seria de operaţii care îi vor corecta coloana vertebrală şi îi vor da şansa la o viaţă normală. Medicii elveţieni o aşteaptă duminică la Zurich, pentru ca, pe 26 iunie, să o supună unei prime intervenţii. Pentru a duce la bun sfârşit lupta cu malformaţiile de care suferă, adolescenta are în continuare nevoie de sprijin financiar.

Câteva zile o mai despart de Ana Tudor de pasul cel mare către recuperarea mult visată. Diagnosticată cu scolioză cervico-dorso-lombară dextro-convexă malformativă şi diastematomielie, adolescenta în vâstă de 17 ani, din Galaţi, pleacă duminică, 24 iunie, în Elveţia, unde este aşteptată la o clinică privată din Zurich, pentru a începe seria de operaţii necesare corectării malformaţiilor. Acceptul final l-a primit la începutul acestei săptămâni.

"Am primit acordul din Elveţia, prin care clinica îşi dă acceptul ca Ana să fie operată acolo. Am avut ceva emoţii, pentru că la un moment dat s-a pus problema să nu o poată primi, pentru că are peste 12 ani. Luni a venit acordul, trebuie să îl traducem, să vedem dacă mai sunt cheltuieli suplimentare, mai avem un drum la Casa de Asigurări, trebuie să facem paşapoartele până vineri, un set de analize alergologice şi duminică plecăm", ne-a spus emoţionat Daniel Tudor, tatăl Anei.

Adolescenta va sta în Elveţia circa cinci luni, timp în care va fi supusă la trei intervenţii chirurgicale de corectare a cumplitei malformaţii care îi chinuie trupul şi îi pune în pericol viaţa. Costurile pentru şederea ei acolo, la clinică, precum şi pentru însoţitorul de care va avea nevoie în permanenţă sunt însă enorme, circa 200.000 de franci. Suma pe care a reuşit să o strângă până acum, este de puţin peste 5.700 de franci, bani care îi vor acoperi doar o mică parte din cheltuielile necesare. Fata speră ca oamenii de bine să o ajute pe parcursul şederii în Elveţia, astfel încât să se poată întoarce, în ţară şi la şcoală, un nou om.

Cei care vor să ajute cu bani au la dispoziţie două conturi bancare, deschipe pe numele Ana Maria Tudor, la Banca Transilvania: RO26BTRLRONCRT0313454301 (lei) şi RO73BTRLEURCRT0313454301 (euro), pagina de Facebook "Zâmbet pentru Ana" şi telefonul tatălui, Daniel Tudor, 0743.502.849. Mai multe informaţii şi veşti despre Ana pot fi aflate şi de pe pagina de Facebook deschisă special pentru ea, "Învaţă să ajuţi", grup care are deja zeci de susţinători.

Citit 2019 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iunie 2018 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.