CAR-ul pensionarilor şi-a cumpărat propriul ecograf. O nouă facilitate pentru pensionari

CAR-ul pensionarilor şi-a cumpărat propriul ecograf. O nouă facilitate pentru pensionari
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Galaţi le va oferi, în curând, o nouă facilitate numeroşilor săi membri. Aceştia vor putea face ecografii la aparatul cumpărat de instituţie, iar conducerea Casei vrea ca tarifele să fie la jumătate faţă de cele de pe piaţă.

„Un vis pe care îl avem de mai mult timp s-a împlinit anul acesta: am reuşit să cumpărăm propriul nostru ecograf. Aparatul a avut un preţ total de aproximativ 17.000 de lei, iar o treime din bani s-au strâns din donaţiile făcute de membrii noştri pensionari, fiecare după cum i-au fost posibilităţile. Deocamdată, ecograful este în vamă, dar cât de curând va fi adus şi pus în funcţiune. Vrem ca tariful să fie la 50 la sută faţă de cele de pe piaţă”, ne-a declarat prof. dr. ec. Ion Lucian Mehedinţi, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Galaţi.

Ecograful va fi pus numai la dispoziţia membrilor CARP, calitatea de membru al Casei fiind prima condiţie pentru a beneficia de acest serviciu medical. Evident, vor fi respectaţi „paşii” de specialitate, efectuarea ecografiei fiind condiţionată de existenţa unei trimiteri din partea medicului.

Ecograful este doar cel mai recent dintre numeroasele servicii medicale oferite de CARP Galaţi membrilor săi în decursul ultimilor ani, gratuit sau la tarife sub piaţă. Astfel, instituţia oferă servicii de medicină generală, fizioterapie, stomatologie, oftalmologie, masaj, plus facilităţi financiare. De exemplu, la stomatologie, CARP le oferă un ajutor de 50 de lei membrilor săi pentru maximum două extracţii pe an şi, de asemenea, 250 de lei pe an pentru alte operaţii. Nu în ultimul rând, sunt oferite ajutoare de până la 5.000 de lei membrilor pensionari afectaţi de calamităţi gen inundaţii, incendii, cutremure.

Unul dintre cele mai „accesate” servicii medicale de la CARP Galaţi este cel de fizioterapie, unde sunt peste 50.000 de solicitări pe an! „Acum, la mijloc de iunie, facem programări pentru începutul anului viitor, deci peste şase luni”, ne-a mai spus preşedintele Ion Lucian Mehedinţi.

Citit 6280 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2018 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.