„Pleaşcă” mirositoare, lângă eco-şcoală

„Pleaşcă” mirositoare, lângă eco-şcoală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locurile improvizate pentru depozitarea gunoiului menajer sunt o imagine deja banală pentru Galaţi. O asemenea „pleaşcă”, situată lângă Şcoala Gimanzială Nr. 2 din Ţiglina I, e atât de bine întreţinută de nesimţirea locatarilor şi de nepăsarea autorităţilor încât profesorii se zbat de ani de zile să scape de ea.

Culmea este că, în timp ce instituţia de învăţământ primeşte, anual, Certificatul de ECO-Şcoală pentru activităţile de educaţie ecologistă, autorităţile se încăpăţânează să le dea elevilor exemplul negativ şi să nu-şi asume nicio responsabilitate.

„Am trimis numeroase sesizări, la Garda de Mediu, la Primăria Galaţi, şi nu s-a întâmplat absolut nimic. În acel loc este, probabil, o gură de canalizare, pentru că s-a lăsat pământul în jur şi oamenii îl percep ca pe un loc bun de aruncat gunoiul. În această perioadă a anului, din cauza ploilor, se fac şiroaie de mizerie, prin care sunt nevoiţi să meargă elevii, pentru că nu au pe unde să iasă din curtea şcolii”, declară directoarea Maria Moraru.

Vizavi de gardul împrejmuitor al şcolii, exact în faţa ieşirii elevilor, tronează, cel mai probabil şi la această oră, peturi, sticle goale de bere, pungi. Toate sunt bine-mersi conservate, cu tot cu frunzele îngălbenite, în noroiul gros de noiembrie. O pleaşcă bună, nu?

Explicaţii foto:

1 - Elevii Şcolii 2 învaţă să păstreze curăţenia, să recicleze pe considerente ecologiste şi să îngrijească natura. În realitate, au mai degrabă exemple negative

2 - Şcoala Nr. 2, certificată ca instituţie eco

Citit 1729 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.