Jumătate din bursele de merit merg la „V.Alecsandri”

Jumătate din bursele de merit merg la „V.Alecsandri”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În anul şcolar 2009-2010, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi acordă 307 burse de studiu şi 199 de burse de merit elevilor cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură.

Campioni în ceea ce priveşte numărul burselor sunt elevii de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. La acest liceu se acordă 78 de burse de merit şi 121 de burse de studiu.

Urmează elevii din Tecuci. La Colegiul Naţional „C. Hogaş” vor primi burse de merit 43 de elevi şi bursă de studiu alţi 51.

La Liceul Teoretic „Spiru Haret”, numărul de bursieri de merit este de 37, iar pentru studiu mai primesc bani încă 50 de tineri.

Pe al doilea loc, în municipiul Galaţi, în privinţa numărului de burse de merit sau studiu, se află Colegiul Naţional „C. Negri” (Liceul Pedagogic), cu 18 elevi care primesc bursă de merit şi 36 care primesc bursă de studiu.

Bursa de merit se atribuie de către Inspectoratul şcolar, la propunerea consiliilor de administraţie din şcoli, elevilor din învăţământul liceal, postliceal şi profesional care obţin cel puţin media 9 la fiecare disciplină de învăţământ şi nota 10 la purtare, începând cu clasa a X-a, respectiv anul II de studiu.

Numărul burselor de merit acordate în aceste condiţii nu poate depăşi 1 la sută din numărul total al elevilor din clasele a X - XII-a de liceu, respectiv anii II - III din şcolile profesionale şi postliceale.

În situaţia în care mai mulţi elevi au mediile peste 9 la toate disciplinele, departajarea se face ţinându-se cont de media generală, iar dacă şi aceasta este egală se au în vedere, în ordine, mediile obţinute la limba română, istorie, matematică, fizică, biologie.

Citit 2071 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.