Copilărie cu sex, bătăi şi amărăciune

Copilărie cu sex, bătăi şi amărăciune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Părăsită de mamă şi fraţi, îi e imposibil să traiască alături de tată * Ghinionul a urmărit-o peste tot * La 14 ani, trăieşte cu un bărbat de 25 * Gelozia a costat-o o bătaie bună * Internată la Spitalul Judeţean, a plâns toată noaptea de dorul agresorului, pe care l-a iertat şi cu care îşi doreşte şi un copil * Bărbatul nici n-a venit să o  viziteze *

O copilă care locuieşte în prezent în Nămoloasa a ajuns la spital, în secţia de Chirurgie Toracică, după 14 ani de viaţă chinuită.

Potrivit spuselor ei, încă de când ea era foarte mică, mama a părăsit-o şi a plecat pur şi simplu, luându-i cu ea şi pe toţi cei cinci fraţi mai mari. Fata de câţiva ani a rămas atunci în grija tatălui, ale cărui beţii şi bătăi dezbinaseră familia.

A încercat din răsputeri să locuiască alături de părintele ei la Şerbăneşti şi chiar a rezistat, o vreme. Până la urmă, însă, n-a mai putut şi s-a văzut nevoită să îşi caute sprijin la o altă familie, în Fundeni.

Din păcate, nici aici liniştea n-a durat prea mult, aşa că tânăra a ajuns, în urmă cu 5 luni, în braţele actualului concubin, cu 11 ani mai mare decât ea. Părea că lucrurile intraseră pe un făgaş ceva mai paşnic (chiar dacă nu tocmai legal!). Asta, până când fata a ajuns, bătută, la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi. 

SMS-uri, gelozie şi bătaie

„M-a lovit iubitul meu. Am văzut că a primit nişte mesaje pe telefon de la fosta prietenă şi i-am zis «Parcă era vorba că ai terminat-o cu ea!». În seara aia nu mi-a făcut nimic, dar luni seară a început să mă certe că umblu în telefonul lui şi m-a lovit cu pumnii. După care a zis că, dacă nu mă culc cu el, mă bate”, povesteşte fata.

Deşi a făcut doar şase clase, tânăra vorbeşte corect, bine îngrijit  şi fără patimă faţă de cel care a bătut-o. Colegele de salon – femei în vârstă - ne spun că a plâns toată noaptea după el, repetând că îl iubeşte, că vrea împăcare cât mai grabnică şi că nu îşi doreşte sub nici un chip ca bărbatul să ajungă la închisoare.

„S-ar putea să vină şi soacra mea să mă vadă”, mai spune fata. Ce-i drept, ce motiv ar avea cel care a adus-o în asemenea hal să vină la ea, în vizită?

Culmea: „Vreau să mă împac cu el, ne dorim foarte mult un copil împreună”, încheie tânăra. 

La vârsta Julietei lui Shakespeare

„România este ţara iubirilor pasionale. O tânără de 14 ani a fost internată la Chirurgie Toracică, cu un traumatism toracic, după ce a fost bine bătută de iubitul ei, în vârstă de 25 de ani. Familie dezorganizată, dragoste pasională. Fata a umblat prin telefonul amantului, ca să vadă dacă acesta nu mai are şi alte opţiuni în afară de ea. A fost surprinsă şi bătută”.

„Oricum, din punct de vedere cultural, putem spune că şi Julieta lui Shakespeare avea o vârstă asemănătoare. Din punct de vedere legal, e o infracţiune evidentă – întreţinerea de relaţii sexuale cu minori”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Psiholog şi cazare în centru – soluţia ideală pentru copilă

Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Galaţi derulează o anchetă în acest caz.  „Am vorbit deja cu fata, la spital.  Am observat că are mâinile muncite şi arată mai matură decât ar trebui, la cei 14 ani ai ei. Cele mai bune soluţii în acest caz ar fi consilierea psihologică şi reorientarea către un centru unde să stea în perioada următoare”.

„Este un copil care a căutat tot timpul un sprijin pe care n-a reuşit niciodată să-l găsească. Acum spune că îl iubeşte pe acest bărbat, dar trebuie verificat: este iubire sau abuz? Încercăm în prezent să strângem cât mai multe informaţii cu privire la acest caz”, a precizat purtătorul de cuvânt al DJASPC, Tania Calcan.

Dosar penal pentru concubin

Şi Poliţia a deschis o anchetă. „Suntem în aşteptarea certificatului medico-legal. Oricum, bărbatului i se va întocmi dosar penal pentru întreţinere de relaţii sexuale cu minori. Apoi, după eliberarea certificatului medico-legal, dacă victima va depune plângere, vom lua măsurile care se impun”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici.

Dacă fata va alege cu mintea sau cu inima, rămâne de văzut. Important este, până la urmă, ca acest copil să nu mai sfârşească niciodată între pumnii nimănui. După atâta amar de suferinţă, ar merita pe deplin o perioadă de linişte, dacă nu chiar de fericire!

Citit 1500 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.