O lună de distracţie pentru copiii defavorizaţi

O lună de distracţie pentru copiii defavorizaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aproape o sută de copii din Galaţi, proveniţi fie din familii defavorizate, fie cu probleme deosebite de sănătate, fie cu rezultate excepţionale la şcoală, dar cu posibilităţi materiale reduse acasă, au putut, în luna iulie, să se distreze asemeni copiilor care nu au avut ghinionul să fie în situaţii speciale. Asta graţie unei tradiţii pe care Fundaţia "Inimă de Copil" şi-a făcut-o în ultimii 19 ani, de a organiza, pentru copiii pe care îi are în grijă, tabere de vară, de o săptămână.

Copiii incluşi în programele fundaţiei au participat la activităţi sociale care le stimulează autonomia, creativitatea, îi încurajează să viseze la o viaţă frumoasă şi le dau încredere în forţele lor. Au primit astfel un exemplu concret că se poate trăi frumos şi că îşi pot construi viaţa de adult aşa cum vor ei.

80 de copii cuminţi şi silitori care provin din familii defavorizate, copii şi tineri cu dizabilităţi însoţiţi de părinţi, dar şi bursierii din programul „Un sat, un copil!”, care se pot lăuda cu rezultate şcolare deosebite s-au bucurat vara aceasta de o săptămână plină de bucurie, joacă şi mişcare în aer liber, alături de alţi copii de vârsta lor. Toţi s-au simţit extraordinar în această vacanţă şi au profitat de fiecare clipă, iar când afară a plouat au învăţat să "lucreze" în echipă. 

"Copiii s-au distrat şi au legat prietenii, iar noi suntem bucuroşi că am reuşit şi în acest an să le facem vacanţă frumoasă şi să le arătăm o lume întreagă de posibilităţi.  Responsabili cu distracţia au fost patru voluntari magnifici, veniţi de departe, tocmai din Franţa şi le mulţumim pentru voia bună", a precizat Alina Fileru Dumitriu, reprezentant al Fundaţiei "Inimă de Copil".  

Taberele "Inimă de Copil" au fost organizate între 1 iulie şi 31 iulie, în patru serii, şi au fost gratuite pentru copii, realizarea lor fiind posibilă datorită sprijinului comunităţii, al companiilor, donatorilor şi voluntarilor care înţeleg importanţa unui astfel de gest.

Citit 1364 ori Ultima modificare Marți, 31 Iulie 2018 21:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.