De-a sechestrarea, la etajul trei!

De-a sechestrarea, la etajul trei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sechestrare în toată regula, confuzie sau conflict casnic încheiat prost? Că o fi fost una, că o fi fost alta, cert e că s-a sfârşit cu Petru Constantinescu (62 de ani), coborând de la etajul trei al blocului N11, de pe bulevardul Dunărea, pe o scară mobilă a pompierilor.

Evident, toată operaţiunea s-a desfăşurat sub privirile mirate şi zâmbetele îngăduitoare ale vecinilor. 

„Am dormit cu banii la chiloţi!”

Cu doar câteva minute înainte de a păşi pe scara pompierilor (deh, numai luceferii blânzi coboară alunecând pe raze!), omul anunţase serviciul de urgenţă că este sechestrat în apartament de un alt bărbat şi că nu mai are nicio cale de ieşire. N-a vrut să spună cum îl cheamă pe respectivul, ci doar că este un om care îl tratează foarte urât.

După ce a ajuns la sol, cu chiu cu vai, ajutat de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, omul a fost de acord să spună ce are pe suflet.

„Nu voia să mă lase să ies din casă. Vrea banii mei de la bancă, vreo 20 de milioane. Mi-a mai luat deja nişte bani, iar pe cei pe care îi mai avem i-am băgat aseară la chiloţi, ca să fiu sigur că rămân cu ei. Zice că are nevoie de bani, pentru că are mult tare de plată la întreţinere”, povesteşte Petru Constantinescu, care se consideră victima unei sechestrări.

„La început credeam că e om bun, dar uite că nu e. Eu sunt diabetic şi nu mai am nici bani de medicamente. Nu mi-am mai făcut insulină de mult”, se plânge omul, chiar înainte de a fi urcat într-o ambulanţă.

Când încui uşa, sechestrezi?

Nu vă gândiţi la filmele cu terorişti! De fapt, bărbatul care a chemat pompierii în ajutor rămăsese încuiat în casă, după ce celălalt bărbat plecase cu cheie cu tot. Ce-i drept, soluţia aleasă de Petru Constantinescu a fost cea dreaptă: nu-i casa ta, nu strici uşa, chemi pompierii!

Vecinii spun însă că n-a fost vorba despre nici o  sechestrare. „Mai vin pe aici tot felul de boschetari. Mai demult, mie mi-a dispărut şi bicicleta. În apartamentul respectiv  nu este nici curent electric, ei locuiesc pe întuneric. Acesta care a chemat pompierii n-a mai făcut scandal până acum, dar au fost alţii care au mai făcut. E bolnav de diabet, e drept, dar nu l-a sechestrat nimeni”, a spus Viorica Kis, una dintre vecine.

Între timp, a ajuns la bloc o doamnă despre care vecinii spun că este rudă cu cel de care se plângea coborâtorul de la etajul trei. „Nu, nu, fără camere, a spus doamna”.  E o situaţie demnă de „No comment”, suntem de acord!

Citit 1033 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.