Apaterm primeşte cereri de debranşare şi de Sf. Marie

Apaterm primeşte cereri de debranşare şi de Sf. Marie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii mai au la dispoziţie 3 zile pentru a cere debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire. Solicitările, însoţite de avizul Apaterm, pot fi depuse la Registratura societăţii astăzi şi vineri, dar şi luni, de Sf. Maria. Declarată sărbătoare naţională, 15 august este ziua în care creştinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, iar Forţele Navale Române celebrează Ziua Marinei.

Registratura este, de altfel, unul dintre puţinele servicii din cadrul Apaterm care vor fi operaţionale luni. Programul de lucru pe care serviciul îl va adopta de Sf. Maria va fi cel obişnuit, au anunţat reprezentanţii societăţii.

Potrivit acestora, câteva sute de gălăţeni au depus, până ieri, cereri de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire. Se pare că numărul este mai mic decât cel de anul trecut.

În 2010, circa 1.600 de consumatori au renunţat la serviciile societăţii edilitare de distribuţie a apei calde şi a căldurii, optând pentru alte metode de încălzire: pe gaz metan sau pe bază de energie electrică.

CITEŞTE ŞI   Am centrală, deci plătesc la pauşal

Debranşarea, un privilegiu

Trebuie să spunem că nu toţi gălăţenii pot părăsi sistemul centralizat de încălzire. Mulţi au fost incluşi ori sunt în proces de a fi incluşi în zona unitară de încălzire. Aceasta este zona în care instalaţiile de termoficare au fost ori sunt modernizate cu bani de la stat şi în care debranşarea este interzisă prin lege.

La ora actuală, zona unitară de încălzire a municipiului Galaţi cuprinde mai multe blocuri, case, unităţi şcolare şi instituţii publice din Port, din Mazepa 2, de pe strada Domnească, din Micro 16, de pe strada Siderurgiştilor, din Micro 17, din Micro 20, din Micro 38, din Micro 39 şi, mai nou, din Micro 19, de pe strada Regiment 11 Siret, din Siderurgiştilor Vest şi din Micro 14.

VEZI AICI lista detaliată a consumatorilor aflaţi în zona unitară de încălzire

Citit 1958 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.