Încă avem medicamente compensate

Încă avem medicamente compensate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă banii primiţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală s-au epuizat, farmaciile din oraş şi judeţ onorează încă reţetele cu regim compensat.

„Am primit iniţial 47.653.520 de lei, sub formă de credite de angajament, şi 49.234.520 de lei credite bugetare pentru medicamentele cu şi fără contribuţie. Banii s-au epuizat în luna iulie”, a precizat preşedintele CJAS, farm. Olimpia Buzia (FOTO).

Totuşi, farmaciile eliberează reţete. „Până la momentul de faţă, farmaciile onorează toate reţetele. CJAS ne-a plătit pentru aceste operaţiuni până la nivelul lunii septembrie a anului trecut. Nu s-au creat blocaje în farmacii, până la momentul actual”.

„Singurele probleme care pot apărea acum ţin de furnizorii de medicamente, dar acestea sunt chestiuni pe care şi le manageriază fiecare farmacie în parte. Vom vedea cum vor stau lucrurile începând de săptămâna viitoare”, a declarat farmacistul Aneta Badea.

Sunt bani pentru programele naţionale

„Am avut o problemă cu finanţarea programului naţional pentru diabet, dar am primit 1.108.000 de lei sub formă de credite de angajament şi 1.620.000 de lei sub formă de credite bugetare, astfel că lucrurile s-au rezolvat. În ceea ce priveşte celelalte programe, avem finanţare care să permită funcţionarea lor”, a conchis preşedintele CJAS, farm. Olimpia Buzia.

Citit 892 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.