Studenţie şi gripă nouă!

Studenţie şi gripă nouă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 5 studenţi de la „Dunărea de Jos” au contractat boala * Încă un elev de la „Radu Negru”, la Boli Infecţioase * O rudă a unui elev de la acelaşi grup şcolar a fost depistată cu virusul gripei noi *  Carantina se prelungeşte * Nici doi dintre contacţii mecanicului auto cu A(H1N1) nu au scăpat de gripă * Şapte cazuri diagnosticate ieri şi 32 din aprilie până în prezent *

Două zile consecutive fără confirmarea altor cazuri de gripă nouă la Galaţi ar fi fost prea mult! Şi cum marţi se stabiliseră numai suspiciuni de îmbolnăvire, ieri s-au şi confirmat şapte noi cazuri de infectare cu virusul A(H1N1).

Studenţi gălăţeni şi buzoieni

„A fost confirmată ieri clinic şi epidemiologic îmbolnăvirea studentei de la Colegiul de Medicină în cazul căreia se stabiliseră suspiciuni în urmă cu câteva zile. De asemenea, prezenţa virusului A(H1N1) a fost confirmată şi la colega de cameră a studentei bolnave din Cahul”.

„Au fost identificaţi atunci trei contacţi – colegele de cameră - dar numai una dintre ele a prezentat simptome şi în cazul ei miercuri s-a confirmat îmbolnăvirea”.

„În plus, am primit confirmarea diagnosticului clinic de gripă nouă şi pentru o studentă la Medicină, dar aceasta din urmă are domiciliul stabil în Buzău, a fost izolată acolo şi medicii respectivi vor raporta cazul”.

„Pentru noi contează doar că ea a intrat în colectivitatea studenţească de la Galaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Liliana Moise.  

„Chiar şi în ceea ce priveşte unele cazuri confirmate, este destul de greu să stabilim contacţi în mediul studenţesc. Dar universitatea este închisă, iar bolnavii sunt izolaţi”, a mai spus dr. Moise.

De nevoie, a dat internatul pe spital

„Printre cele şapte îmbolnăviri confirmate ieri de analizele Institutului Cantacuzino, se numără şi cel al unui elev de 15 ani, elev la Grupul Şcolar ˝Radu Negru˝”.

„Numărul cazurilor de îmbolnăviri confirmate clinic şi epidemiologic printre elevii acestei unităţi de învăţământ a crescut astfel la 16. În plus, a fost depistată cu gripă nouă şi o femeie de 22 de ani, care este un contact al unuia dintre elevii bolnavi”, a declarat  purtătorul de cuvânt al DJSP.

Apropiaţi ai mecanicului auto au luat boala

Infectarea bărbatului de 35 de ani care lucrează ca mecanic auto cu virusul gripal A(H1N1) a fost confirmată în week-end. Deşi în primă fază medicii se aşteptau ca în cazul său analizele să confirme mai degrabă o viroză respiratorie, Institutul Cantacuzino a constatat că este vorba despre gripă nouă.

Autorităţile sanitare i-au comunicat rezultatele şi bărbatul a fost internat la Boli Infecţioase. Ieri, însă, în cazul a doi dintre contacţii săi s-a confirmat prezenţa gripe noi. „Este vorba despre o persoane de 60 de ani şi despre un copil de doi ani”, a mai spus dr. Liliana Moise.    

Carantină până săptămâna viitoare

„În condiţiile în care perioada de carantină se calculează pornind de la data celei mai recente îmbolnăviri, am prelungit perioada în care nu se vor face ore, respectiv cursuri.

Perioada de carantină stabilită în acest moment pentru Universitatea „Dunărea de Jos” va dura până luni, 16 noiembrie. La Grupul Şcolar „Radu Negru”, carantina se va menţine până marţi, 17 noiembrie. Dacă nu apar noi îmbolnăviri”, a conchis purtătorul de cuvânt al DJSP, dr. Liliana Moise.

Citit 1534 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.