Ea nu vrea şanţ, iar primarul a lăsat-o să-l astupe

Ea nu vrea şanţ, iar primarul a lăsat-o să-l astupe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Are 62 de ani, se numeşte Maria Păduraru şi este din Şiviţa. De săptămâna trecută este forţată de împrejurări să urce „un munte” spre propria ei casă. În plus, mai are în grijă o bătrână aproape oarbă.

Fiica Mariei a fost cea care ne-a trimis sesizarea pe adresa redacţiei după ce, în prealabil, mama ei a încercat să discute cu cei care ar fi putut să repare situaţia. Am plecat spre Şiviţa şi am constatat că, într-adevăr, în faţa porţii bătrânei există un şanţ demn de luat în seamă, atâta vreme cât nu se mai poate urca şi coborî cu uşurinţă spre casa ei, iar terenul din faţa porţii este extrem de mic.

Lucrul care ne-a atras atenţia a fost faptul că până în faţa gospodăriei Mariei Păduraru lucrarea era betonată, iar de aici şi până în capătul celălalt al drumului era doar un şanţ săpat în pământ.

„Alpinism” pentru o găleată cu apă

„Din surse foarte sigure am aflat că, de fapt, acest şanţ trebuia început cu minim 500 de metri mai la vale de locul unde se află în momentul de faţă. Cele două femei sunt de mai bine de o săptămână obligate să facă ˝alpinism˝ pentru o simplă găleată de apă şi aşteaptă în fiecare zi să vină cineva şi să remedieze distrugerile viziunilor primarului”.

„Din punctul meu de vedere, asta este privare de libertate, iar sugestia primarului de a pune o scândură şi a lăsa comentariile este cel puţin neprofesională, aberantă şi lipsită de bun simţ”, se arată în epistola electronică pe care am primit-o la redacţie.

Femeia refuză rigola cu încăpăţânare

Bătrâna a fost foarte clară când ne-a spus că nu vrea nicio rigolă în faţa gospodăriei, pentru că ea nu mai are cum să intre în curte cu o căruţă de lemne sau cu maşina.

„Drumul acesta a fost întotdeauna cu probleme. Au spus că-l nivelează, iar acum au făcut şanţul aici, de nu mai pot să aduc o găleată de apă. Ei spun că fac rigolă, dar prin gospodăria mea trece una. Au săpat de mântuială, erau să dărâme şi stâlpul de lumină”.

„Am sunat la Electrica, la domnul Roseti şi joia trecută au venit oamenii şi au sudat ce au rupt ei cu maşinăriile lor. Am vorbit cu primarul, care mi-a spus că va căuta soluţii şi să-mi pun eu o scândură ca să pot trece”.

„Uitaţi-vă şi dumneavoastră, ce fel de scândură să-mi pun aici? Săptămâna trecută a început nebunia asta, iar lunea asta au luat toate utilajele, au plecat şi aşa m-au lăsat”, ne-a spus cu năduf Maria Păduraru.

„Să vedem dacă se descurcă!”

L-am sunat pe edilul de la Tuluceşti, Petrică Bratu, şi l-am întrebat care-i povestea cu rigola.

„Ne-am oprit deocamdată cu lucrările pentru că aşteptăm să ni se aducă plăcile pe care trebuie să le punem peste rigolă ca oamenii să aibă acces spre drum. Doamna a fost de la început împotriva rigolei, a făcut panaramă, a sunat pe la Electrica. A zis că-şi astupă şanţul singură. Ca să evit orice conflict, i-am lăsat şanţul despre care a spus că e treaba dumneaei. Să vedem dacă se descurcă! Oricum, voi relua lucrările acolo”, a spus primarul de la Tuluceşti, care a şi recunoscut că lucrarea este pe domeniul public.

Şi legile româneşti spun că responsabilitatea a tot ceea ce se face printr-o lucrare într-o comunitate este a celui care o face. Indiferent dacă oamenii sunt contra sau pentru o lucrare, atâta vreme cât este necesară comunităţii, ea trebuie făcută. Ceea ce şi aşteptăm să se întâmple.

Citit 1015 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.