Galațiul, așa cum nu a mai fost văzut. Patru zile de poveste, cu oameni frumoși, mâncare delicioasă și muzică bună

Galațiul, așa cum nu a mai fost văzut. Patru zile de poveste, cu oameni frumoși, mâncare delicioasă și muzică bună
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

"Mami, acum suntem într-o altă țară?", a întrebat-o, inocent, un copil pe mama sa, atunci când, de mână cu părinții săi, a pășit în Grădina Publică, la Street Food Festival, evenimentul care a transformat Galațiul într-un oraș de poveste. Și nu doar micuțul a perceput astfel orașul în cele patru zile de festival, ci și zecile de mii de gălățeni (peste 80.000, conform unor surse neoficiale), care au ales să petreacă ore bune în Grădina Publică, să guste din cele peste 100 de preparate delicioase, să ciocnească un pahar cu cei dragi, să se delecteze cu muzică live de calitate, mixaje ale unor DJ ori cu filmele proiectate la cinemaul outdoor.

Street Food Festival a transformat Galațiul într-un oraș așa cum nu a mai fost văzut de către mulți dintre locuitorii de la malul Dunării: vesel, plin de culoare, civilizat, modern și animat.

"Este o senzație pe care nu am mai trăit-o la noi. Am venit zi de zi, pentru că mă simt de parcă aș fi într-un alt oraș, în afara țării sau, de ce nu, la Cluj. Acolo am mai avut parte de evenimente atât de frumoase. Mă bucur că, în sfârșit, se întâmplă așa ceva și la Galați. Locația a fost foarte bine aleasă, iar organizarea - ireproșabilă. Sper să nu fie ultimul eveniment de acest fel. Faptul că atât de mulți oameni au ales să vină aici ar trebui să ne dea de gândit și să îi responsabilizeze pe cei care ne conduc, în sensul că ar trebui să se renunțe la bâlciuri și să avem parte de tot mai multe evenimente cu bun gust", ne-a spus o tânără, în ultima zi a festivalului.

De altfel, atât organizatorii, cât și reprezentanții Primăriei spun că evenimentul a fost un succes. "Dacă este cineva care trebuie să primească laude, aceștia sunteți voi (zecile de mii de participanți în cele patru zile). Ați dat peste cap calculele organizatorilor, ale cârcotașilor de serviciu, dar și pe cele ale celor ce au luptat ca evenimentul să ajungă la Galați (și nu mă refer la mine). Ați arătat că suntem o comunitate faină, că știm să zâmbim, că știm să ne bucurăm de o vreme frumoasă etc. Pur și simplu, ați fost magnifici, ați spart toate barierele, stereotipurile. Ați dovedit că suntem mulți și că nu mai acceptăm decât evenimente... de o calitate excepțională, că știm să gustăm astfel de evenimente. Chapeau!", a scris, pe pagina sa de Facebook, Cristi Ochiu, directorul Direcţiei Generale Relaţii Publice, Evenimente Publice, Managementul Documentelor din cadrul Primăriei. Ochiu a dezvăluit că primarul Ionuț Pucheanu este cel care l-a contactat pe Facebook pe Chef Foa și i-a convins pe organizatori să "încerce" și cu orașul Galați.

Street Food Festival, conceptul culinar care a bucurat sute de mii de gurmanzi din întreaga țară, s-a desfășurat pentru prima dată la Galați, în perioada 13-16 septembrie, în Grădina Publică. Gălățenilor li s-au pus la dispoziție zeci de bucătării mobile și peste 100 de rețete inedite, preparate de chefi pricepuți. Gurmanzii prezenți la festival s-au putut bucura și de preparatele excepționale pregătite de ambasadorul Street Food Festival - Chef Foa.

Foto: Street Food Festival și Primăria Galați

Citit 11511 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2018 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.