”Ziua Naţională de Curăţenie 2018”. Patru mii de gălăţeni au strâns gunoaiele din judeţ | FOTO

”Ziua Naţională de Curăţenie 2018”. Patru mii de gălăţeni au strâns gunoaiele din judeţ | FOTO
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Elevi, studenți, pensionari, reprezentanți ai organizațiilor civice, ai partidelor politice s-au mobilizat, sâmbătă, 15 septembrie, pentru un obiectiv comun: să facă orașul mai curat. Gălățenii au participat la colectarea deșeurilor din mai multe zone poluate ale orașului, acțiune desfăşurată sub genericul "Ziua Națională de Curățene 2018".

De dimineață, voluntarii au început să se adune la cele nouă puncte din oraș, pentru a fi organizați în grupuri, conform listelor de înscriere. "Înarmați" cu mănuși, saci menajeri și multă voie bună, gălățenii au reușit, în patru ore, să adune o mare parte din deșeurile aruncate pe malul Dunării, în parcuri, pe Centură și pe străzi.

"Un criteru important pentru alegerea zonelor în care s-a făcut curățenie a fost ca acestea să fie areal natural sau zonă care într-adevăr avea nevoie de curățenie. De exemplu, la maginea orașului, atât voluntarii, cât și autoritățile au semnalat o mare cantitate de deșeuri. Așa că am decis să ne implicăm mai mult în aceste zone", a spus reprezentantului asociației "Let's do it, Romania!", Dragoș Sandu.

"Vrem un oraș curat, că e mizerie mare, de nu putem merge prin unele zone. Au venit băieți mai tineri și ne ajută. Suntem de toate vârstele aici, să facem o faptă bună. Cei care nu au venit ar trebui să ia exemplu de la noi. Că numai prin voluntariat putem face o schimbare, altfel nu avem cum", ne-a spus un voluntar, venit la eveniment împreună cu prieteni și colegi de muncă.

Potrivit platformei "Let's do it, România!", în județul Galați s-au înscris aproximativ patru mii de persoane, însă au fost mulți alții care nu au reușit să se înregistreze. "Am venit cu fiica mea, pentru că vreau să aibă o educație bună: să nu arunce pe jos, să colecteze selectiv... chiar și acasă avem pungi separate pentru diferite deșeuri: hârtie, plastic, deșeuri menajere. O încurajez să facă la fel și la școală. Astfel de evenimente trebuie promovate mai mult. Data viitoare, dacă va fi (măcar) cu o persoană mai mult, deja e bine", a spus o gălățeancă.

La finalul zilei, deșeurile colectate au fost ridicate de cele patru mașini puse la dispoziție de către Serviciul Public Ecosal: două pentru deșeuri reciclabile și două pentru deșeuri nereciclabile.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Galați, în parteneriat cu Asociația "Let`s do it, România!". La nivel global, proiectul se desfășoară în 150 de țări, sub numele "World Cleanup Day".

Citit 3520 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 15:00

3 comentarii

 • postat de Akbar
  Luni, 17 Septembrie 2018 11:58
  81.12.148.***
  Laudabil si frumos gestul de a strange gunoaie dupa semenii nostrii mai putin civilizati.
  Insa un oras curat se mentine atunci cand marletele, pentru un bilet aruncat pe jos, scoate din buzunar de trei ori salariul minim pe economie.
  0
  5
  Raportează
 • postat de nicolae
  Luni, 17 Septembrie 2018 09:49
  95.77.196.***
  Cred ca nu ar fi lipsit de interes si ar avea un impact deosebit asupra educatiei elevilor daca in astfel de proiecte ar fi implicate si scolile.In sprijinul acestei opinii vin cu exemplul Japoniei unde in scoli nu sunt menajere,curatenia fiind asigurata de elevi.
  0
  11
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 17 Septembrie 2018 07:48
  188.25.74.***
  **ganii si restul asistatilor sociali, ce fac?
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.