Ne tratăm şi prin fizioterapie în parohia „Sfântul Spiridon”

Ne tratăm şi prin fizioterapie în parohia „Sfântul Spiridon”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La Biserica „Sfântul Spiridon” din Galaţi, pe lângă proiectul de întrajutorare a celor 35 de copii proveniţi din familii sărace, părintele paroh Vasile Mogoş s-a gândit şi la durerile semenilor noştri de vârsta a treia.

Astfel, în ultimul an, cu posibilităţile enoriaşilor din această parohie, un gând mai de demult al părintelui Vasile a fost  transpus în fapte.

„Cu sprijinul enoriaşilor, am amenajat şi am dat în folosinţă - din 15 ianuarie 2009 -  Cabinetul de Fizioterapie, ne-a spus părintele Vasile Mogoş. Noi am amenajat cabinetul, iar aparatura a fost donată de domnul Iurie Stan, de la Centrul Irina din Galaţi. Dispunem de trei aparate cu care realizăm procedurile specifice fizioterapiei şi care funcţionează de la începutul anului”.

De la deschidere, la Cabinetul de Fizioterapie din cadrul Bisericii  Sfântul Spiridon au fost trataţi mai bine de 250 de pacienţi, fiecare în parte beneficiind de 10-12 proceduri, efectuate pe baza prescripţiei medicului Anghel Teodor.

„Aparatura de la Biserica Sfântul Spiridon este una destul de performantă şi putem realiza aproape toate procedurile specifice fizioterapiei, tratamente cu curenţi de joasă şi medie frecvenţă, proceduri ce au la bază folosirea ultrasunetelor, laser şi magnetoterapie. Nu putem realiza un  tratament cvasicomplet însoţit şi de gimnastică, pentru că nu există spaţiu pentru amenajarea unei astfel de săli”.

„Cabinetul de Fizioterapie este singurul de acest tip din Arhiepiscopia noastră şi acordă asistenţă medicală bătrânilor de peste 60 ani şi cu venituri mici: „Cei care ajung la noi sunt recomandaţi de preoţii din parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos”, a adăugat dr. Anghel Teodor.

Desigur, cei care au probleme vin cu bilete de ieşire din spital, cu analize, dar oricum eu îi consult. În funcţie de starea de sănătate, de suferinţa pe care o poartă, le prescriu o procedură sau alta”.

Ce boli sunt tratate

Medicul ne-a spus că pot fi tratate boli precum reumatismul, artrozele de orice tip, lombosciatica, fracturile şi entorsele.

Pentru că doctorul Anghel Teodor are în grijă şi cabinetul de la Baia Comunală, la cabinetul „Sfântul Spiridon” este prezent pentru consult doar joia, ca voluntar, între orele 8.30 şi 10.00. Procedurile sunt realizate de doamna Angelica Gagiu - asistentă medicală.

În următoarele două săptămâni, programul este numai dimineaţa, între 8.00 şi 12.00, urmând ca apoi programul să fie alternativ: lunea şi miercurea între 13.30 şi 17.30, iar marţea şi joia între orele 8.00 şi 12.00.

La Cabinetul parohial de la „Sfântul Spiridon” nu există un onorariu stabilit. Fiecare pacient lasă cât poate într-un fel de cutie a milei, pentru ca parohia să-şi poată onora cheltuielile de întreţinere, lumină, apă şi alte astfel de datorii.

Citit 11507 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.