Numărul angajaţilor Calorgal, la jumătate

Numărul angajaţilor Calorgal, la jumătate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începând de astăzi, 1 octombrie, numărul angajaţilor societăţii de termoficare Calorgal s-a redus la jumătate. 221 dintre ei au părăsit societatea, urmând să beneficieze de venituri de completare conform OUG 36/2013. Conform liderului de sindicat Cristi Ciubotariu, aceştia vor beneficia de 5 până la 24 de salarii, în funcţie de vechime, plus ajutorul de şomaj. După 12 luni, ei vor mai primi doar venitul de completare, nu şi şomajul. În acest context, directorul general Marian Alexandru a anunţat că, până cel târziu astăzi, va fi plătită lichidarea lunii august, urmând ca, în funcţie de încasări, să se achite „cât mai repede” şi avansul pe septembrie, „măcar la cei care pleacă”.

„Cei care pleacă nu trebuie să se teamă că nu-şi vor primi toţi banii cuveniţi, pentru că, dacă nu plătesc, mă dau în judecată şi câştigă. Dar asta nu înseamnă nici că, dacă pleacă ei, eu trebuie să intru în faliment”, ne-a spus Marian Alexandru.

Începând de la 1 octombrie, Calorgal mai rămâne cu aproximativ 230 de salariaţi.

Citit 3483 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2018 00:43

8 comentarii

 • postat de Cetatean
  Marți, 16 Octombrie 2018 17:44
  95.76.36.***
  S-au autofalimentat si s-au bagat singuri in somaj ca rezultat al faptului ca s-au dat dat fara noima aprobari de deconectare/debransare de la reteaua de termoficare centralizata! Mai grav, acum cetatenii sunt fortati sa se indatoreze ca sa faca investitii pentru a se incalzi (si pentru a nu muri de frig) iarna. Nu mai spun de apa calda care nu se furnizeaza de aproape 2 ani, in secolul 21!!! Orasul pute! Oamenii platesc facturi marite la consumul de electricitate (cei care au pus boilere - alta investitie cauzata de Calorgal si Primarie/Prefectura- si/sau robineti Delimano). Mai ramane sa daramam si blocurile astfel incat sa ramana orasul pustiu, doar cu Primarie si Prefectura! Apropos, stiaiti ca "ajutorul" financiar dat de primarie, insignifiant de altfel, este tot din banii cetatenilor galateni?? Simplu spus, va platiti tot din buzunarul vostru, ajutorul primit. Nu credeti? Mergeti si intrebati la Primarie!
  0
  1
  Raportează
 • postat de costel
  Luni, 01 Octombrie 2018 19:51
  109.166.135.***
  Galatenii 29 de ani au votat PSD-ul ! Acum Galatiul nu mai are Combinatul siderurgic,nu mai are o industrie locala puternica,nu mai are vasul Libertatea,nu mai are santierul naval,nu mai are legatura DIRECTA cu Delta Dunarii.in curand nu o sa mai aiba CET. FELICITARI !!
  2
  6
  Raportează
 • postat de Margareta
  Luni, 01 Octombrie 2018 17:23
  82.137.10.***
  Marii de la Bruxelles au HOTARAT ca de la 1 aprilie 2018 sa NU SE MAI ACORDA SUBVENTIE LA CALDURA.
  Vreau sa stiu CINE va avea puterea financiara sa achite agentul termic (indiferent ca este produs pe gaz sau abur de la Electrocentrale) macar pentru incalzire la pret nesubventionat ??????
  Politicienii NU SPUN NIMIC DE RETRAGEREA SUBVENTIEI.
  Sau mizeaza pe urmatorul scenariu
  Primele facturi si liste de plata la sociatiile de proprietari apar pe la 15 ianuarie, noi (adica Primaria Galati) v-am spus in primavara ca a disparut subventia, voi ati uitat, am ajuns in primavara si asa am trecut iarna.
  Mai trebuie ( cetatenii Galatiului ) sa cititi presa, sa studiati legile. NU VA lasati pe seama politicienilor.
  Necunoasterea legii nu te absolva ( pe noi Galateni ) de repercusiuni.
  3
  4
  Raportează
 • Luni, 01 Octombrie 2018 16:48
  82.137.10.***
  Cum se face ca la primele trei comentarii sunt cate trei persoane care nu au fost de acord cu fiecare comentariu ??????
  Acei salariati care mai raman dupa aceasta iarna (scazand vulpoii batrani si lupii tineri ai politicii indiferent din ce partid fac parte sau pe cine au in spate sa ii tina in locuri calde, dar NU in sistem centralizat ) somaj scrie pe fruntea lor la primavara.
  Mai mult ca sigur centralele de cartier care au planificat politicienii de frunte ai Galatiului sa functioneze pe gaze NU vor produce nici macar un strop de agent termic.
  Sigur pana la urma se va apela tot la Electrocentrale cu pierderile de rigoare ca doar din platile contribuabililor sunt platite.
  3
  5
  Raportează
 • Luni, 01 Octombrie 2018 16:00
  188.24.215.***
  Păcat că se distruge încă un capitol al muncii galatenilor. Cu plățile compensatorii conform CCM cum rămâne? Dacă CET GALAȚI, nu mai dă agent termic primar... care este soluția la evitarea falimentului Mr. Marian Alexandru?
  3
  4
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Luni, 01 Octombrie 2018 13:40
  86.34.180.***
  Ce vor face cei 230 de angajati ramasi, odata ce a disparut "obiectul muncii"?
  8
  15
  Raportează
 • postat de Elena
  Luni, 01 Octombrie 2018 08:35
  82.137.14.***
  NU aveti cel mai mic habar despre tehnica, dar asa a fost (este si va fi) in totdeauna cand capii unei societati economice sunt numiti POLITIC.
  In curand vine frigul (care a si inceput sa-si arate coltii). Sa vedem cum o sa asigurati caldura asa cum ati promis. Rugati-va sa nu moara de frig cineva. Pana acum ati scapat 3 ierni ( 2015, 2016 si 2017). Ulciorul NU merge de multe ori la apa.
  5
  31
  Raportează
 • postat de Suzana
  Luni, 01 Octombrie 2018 07:59
  82.137.13.***
  Mulțumim tuturor care Conduc Orașul Galați Le mulțumim și celorlalți care au votat să ajungă la Putere acești oameni Am ajuns Asistați SOCIALI+ Șomeri Acum Patronii să sară pe noi că le era teamă că nu mai sunt oameni care să le mențină Societatea in funcțiune Acum sunt 240de Șomeri cu acte in regula
  7
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.