Şcoala „Davila” a serbat Balul bobocilor

Şcoala „Davila” a serbat Balul bobocilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spectacol în… coproducţie, premii substanţiale *

Şcoala Postliceală Carol Davila, care a organizat sâmbătă, pe scena Teatrului „Nae Leonard”, ediţia a XVI-a a Balului bobocilor, a reuşit din nou să producă un spectacol aplaudat.

O… coproducţie care, fără arta directorului şcolii, prof. dr. Barbu Leibovici, de a face frumoase legături între instituţii, ar fi costat, desigur, enorm! Trupe de dans şi interpreţi au asigurat legătura între probele care au adus premii substanţiale, de la bijuterii la cosmetice sau la cine romantice în restaurante de lux.

Juriul concursului de Miss (şi alte, multe, premii) a cuprins şi nume din afara şcolii, ca Florin Melinte, directorul Muzicalului, inspectorul şcolar general adjunct Onuţ Atanasiu, plasticianul Gheorghe Andreescu etc.

Directorul şcolii ne-a adus în final veşti proaspete, bune de premiat: „Patru studente ale noastre au făcut practică o lună la Innsbruck  şi au uimit prin modul în care sunt pregătite:  li s-a propus să ocupe un post în Austria la terminarea şcolii”.

„Datorită renumelui şcolii noastre, vom primi şase burse, susţinute de Euromedica Internaţional Bucureşti, pe perioada celor trei ani de studii, urmând apoi să lucreze la Bucureşti, pe un contract pe trei ani. Aceasta este o recunoaştere pentru că la Bucureşti sunt destule alte şcoli…”.

Artişti buni de-aplaudat

Prezentat de Ionuţ Negrişanu, actor la Teatrul Muzical, dar şi fost elev la „Davila” cu vreo 13  ani în urmă, spectacolul a cuprins nu mai puţin de 14 numere: dans sportiv, muzică folk, muzică populară, muzică uşoară, un omagiu pentru Michael Jackson etc.

Solişti, foşti absolvenţi ai şcolii, trupe invitate (de la Liceul de Artă, Liceul „Sfânta Maria”, Liceul „Traian”), dar şi profesionişti de la Şcoala de dans „Fantezia”, câştigători ai Concursului de dans sportiv de la Constanţa, ori de la Şcoala de dans „Acanta”, şcoală cu  peste 250 de trofee naţionale şi internaţionale.

Regia a aparţinut elevilor şcolii „Davila”, cu momente şi mai amuzante decât în anii trecuţi. De pildă, la proba ţinutei de seară a fost prezentată şi… o mireasă, iar ţinuta de zi a fost cea în halat alb, cu accesorii şi chiar… ciorapi cu adeziv, albi, la mini-mini fustă, resuscitant sigur….

Din lipsă de spaţiu, dintre cele 22 de premii oferite, şi nu doar la nivel de diplomă, ci şi… în sacoşă, vom scrie măcar despre câteva. Astfel, Miss  Boboc este anul acesta Geanina Filimon: 20 ani, zodia Balanţă, cu hobby dansul şi un motto: „Învaţă să ierţi, chiar şi atunci când nu merită”.

Mister Boboc este Vlad Toma, 24 ani, Scorpion. Hobby: baschetul, excursiile, Internetul. Motto: „Să fii pe locul doi înseamnă să fii primul care pierde”. Chiar aşa!

Au mai fost acordate Premiul I, II şi III, la fete şi băieţi (Premiul I, câştigat de Andreea Nicolau, 21 ani, şi Costel Carati, 20 ani), Miss şi Mister „Carol Davila”, premiul revistei „Esculap”, a şcolii, pentru o fată şi un băiat, Miss şi Mister popularitate, premii pentru curajoşi, adică pentru ceilalţi concurenţi care au luptat cu talent şi ingeniozitate. Foarte mulţi dintre elevii şcolii au muncit ca să iasă bine.

Citit 2341 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.