Unele indemnizaţii vin mai târziu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O parte dintre profesorii gălăţeni implicaţi în organizarea şi desfăşurarea sesiunii din august a bacalaureatului nu şi-au primit nici pînă acum indemnizaţiile pentru orele de muncă *

Un cadru didactic, supraveghetor  la Grupul Şcolar „Metalurgic” în a doua sesiune a examenului, ne-a semnalat telefonic situaţia, întrebându-se dacă nu cumva Ministerul Educaţiei a început să facă economie la cheltuieli începând cu examenul de bacalaureat.

De altfel, nedumerirea e întemeiată, mai ales că, la un moment dat, munca voluntară la examenele naţionale s-a numărat printre „soluţiile” propuse de Guvern pentru reducerile de cheltuieli în învăţământ.

„Nu m-ar mira să se taie şi de aici, căci oricum anul acesta ministerul a luat din alte părţi. Ca exemplu, cei 100 de euro, diplomele „Gh. Lazăr” sau plata metodiştilor şcolari”, a comentat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu, care nu ştia să existe restanţe la acest capitol.

Se pare, totuşi, că Educaţia nu a ajuns la fundul sacului. Inspectorul şcolar general adjunct Laura Marin ne-a explicat că ministerul a trimis în judeţe toate sumele solicitate, iar vina pentru întârzierea plăţilor aparţine celor patru centre financiare care nu au adus în timp util necesarele pentru cheltuielile din şcoli, inclusiv pe cele cu indemnizaţiile de bac.

„Plata s-a făcut în ultima săptămână din septembrie. Restul cadrelor didactice – nu ştiu exact câte sunt în cele patru centre financiare - trebuie să mai aştepte, pentru că abia s-a făcut o nouă solicitare ministerului”, a adăugat Laura Marin.

La examenul din august, desfăşurat la Galaţi în cinci centre, au fost implicate în jur de 400 de cadre didactice. Un supraveghetor este plătit cu 25 de lei pe zi, pe când un evaluator primeşte 4 lei pentru fiecare teză corectată.

Citit 531 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.