„Orice produs x lei”

„Orice produs x lei”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* …cu multe excepţii *

Magazinele care comercializează bunuri sub sloganul „Orice produs x lei” au fost temeinic verificate de Protecţia Consumatorului Galaţi.

Cum era de aşteptat – pentru cei care umblă prin aceste magazine şi le ştiu pline de „excepţii de la regulă” – comisarii au găsit nenumărate nereguli.

Şapte din şapte

Astfel, explică Gina Stanciu, directorul delegat al Protecţiei Consumatorului Galaţi, la toţi cei şapte operatori controlaţi (SC Moris SRL, SC Proferrum SRL Galaţi, SC Leonshp Impex SRL Galaţi, SC Amandina SRL Galaţi, etc) au fost găsite abateri.

Unde e obiectul de activitate?

„În mai multe locaţii lipsea afişajul cu denumirea unităţii, orarul de funcţionare sau codul unic de înregistrare din care să rezulte obiectul de activitate al societăţii pentru care este autorizată să funcţioneze.”

Cizmele Lin Shi – la anaghie

În cazul a patru operatori economici au fost constatate abateri privind respectarea informaţiilor afişate în vitrine.

De exemplu, la SC Moris SRL, pe geam apăreau preţurile 15 lei, 20 lei, 30 lei, 35 lei însă în spaţiul de vânzare existau diverse sortimente de produse la care preţurile aveau valori de 120 lei pentru cizme de damă Lin Shi şi 65 lei pentru pantofi de damă Lumansi.

La SC Proferrum SRL Galaţi, în vitrină apărea „Preţ unic 12 lei”, însă la vânzare se practicau şi preţuri de 25, 35 lei - pentru vestă de damă sau 30 lei pentru geacă de damă Jump&Fish.

Garanţie cameleonică

În aceeaşi situaţie se aflau şi SC Leonshop Impex SRL Galaţi sau SC Amandina. Lipseau ba etichetele cu denumirea produsului, ba informaţii privind întreţinerea, ba detalii incomplete, ba adresa producătorului. La SC Moris, garanţia afişată era de şapte zile, dar la anumite produse garanţia era de 30 de zile. 

Sancţiuni pe toată linia

Protecţia Consumatorului a amendat toate unităţile controlate, dând 13 sancţiuni, dintre care şapte avertismente şi şase amenzi, a câte 13.000 lei.

Citit 2709 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.