Gălăţenii din echipa de fotbal “Alleanza Romena”, lăsaţi fără teren în Italia

Gălăţenii din echipa de fotbal “Alleanza Romena”, lăsaţi fără teren în Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Viaţa liberă” a scris în nenumărate rânduri despre problemele comunităţilor româneşti din Italia, despre gălăţenii plecaţi în Peninsulă pentru a-şi face, lor şi familiilor lor, vieţile mai bune. De aceea, n-am fost nicidecum surprinşi să primim pe adresa redacţiei un prostest mai puţin obişnuit din partea Asociaţiei “Alleanza Romena” din San Giorgio in Bosco (Padova).

Una dintre cele mai vechi asociaţii româneşti din Italia, după cum declară Adrian Teodorescu, preşedintele acesteia, ne semnalează faptul că echipa de fotbal a asociaţiei este discriminată de primăria locală. Mai exact, i se interzice, sub diferite pretexte, accesul pe terenul de fotbal din apropiere, deşi alte echipe pot juca acolo.

“Cazul a fost mediatizat şi de ziarele «Il Mattino di Padova», «La Voce dei Berici» din Vicenza şi «Gazeta Românească», săptămânal al românilor din Italia. Participăm la Campionatul de fotbal Libertas, dar numai în deplasare”.

„Echipa asociaţiei «Alleanza Romena» a încercat deja această aventură din 2005 până în 2007, apoi experienţa s-a întrerupt din cauza unor probleme de organizare. De anul acesta, eram gata să începem campionatul, cu 18 fotbalişti, toţi de origine română, tehnician şi directori. Numai că terenul pe care îl utiliza echipa, acela din zona Sannt`Anna Morosina, nu mai este la dispoziţie”.

„Am cerut o convenţie pentru a disputa două meciuri pe lună, plătind bineînţeles sumele necesare. La început ni s-a spus că nu există spaţiu pentru noi. Vorbind apoi cu conducătorii de la Ac Calcio San Giorgio, am aflat că pe timpul a două duminici pe lună am fi putut juca fără probleme. Am formulat astfel o nouă cerere la administraţia locală actuală, dar ne-a fost respinsă”.

„Faxul expediat de Primărie, sub semnătura consilierului pentru sport Fabio Miotti şi a primarului Renato Roberto Miatello, spune: “Complexul sportiv din Sant`Anna Morosina este în condiţii îngrijorătoare aşa cum s-a stabilit deja în urma a două inspecţii efectuate de experţi în iulie şi august. Pentru moment, încheierea unei alte convenţii pentru utilizarea terenului s-ar putea dovedi o inconştienţă”.

„Am rămas dezamăgiţi de răspuns. Nu înţeleg de ce Ac Calcio San Giorgio poate beneficia de teren şi noi nu. Ne simţim discriminaţi. Noi vrem doar să ne întâlnim, ca şi comunitate, practicând sport. A fost un mare efort să adunăm din nou echipa şi chiar riscă să rămână inutil. Din fericire, conducerea de la Libertas ne-a permis să jucăm în deplasare”. 

Sperăm că situaţia se va reglementa, mai ales că majoritatea fotbaliştilor echipei sunt gălăţeni la origine.

* Grupul sportiv “Alleanza Romena”: Marius Andone – 25 ani din Galaţi;

Mihai Calici – 29 ani din Tg. Bujor; Paul Ionel Ciocan – 22 ani din Galaţi;

Adrian Gîrleanu – 25 ani din Tecuci; Marius Gîrleanu – 34 ani din Galaţi;

Lucian Gorgan – 33 ani din Bârlad; Cătălin Lupu – 20 ani din Galaţi; Marian Năstase – 45 ani din Galaţi,  antrenor; Vasile Opria – 25 ani din Drăguşeni; Daniel Pal – 23 ani din Roman; Ştefănel Ionel Postăvariu – 21 ani din Roman; Costel Savin – 33 ani din Tg. Bujor; Vasile Stan – 31 ani din Galaţi; Petru Stetcu – 34 ani din Borşa; Ionuţ Talabă – 25 ani din Galaţi; Marius Toporaş – 25 ani din Bucureşti; Ion Vagrasa – 31 ani din Galaţi; Adrian Cristian Brehoiu 30 ani din Bîrlad; Daniel Aştefanei - 27 ani din Tg. Bujor.

Citit 1661 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.