Profesorii, chestionaţi de inspectori la Şcoala „Emil Gârleanu”

Profesorii, chestionaţi de inspectori la Şcoala „Emil Gârleanu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu susţine că la Şcoala „Emil Gârleanu” s-a făcut la începutul acestei săptămâni câteva cercetări cu privire la situaţia tensionată din unitate.

„Am discutat şi cu inspectoarea Cornelia Mateiţă şi am sunat, să ne lămurim, la minister. Faptul că profesorii sunt încadraţi în continuare pe catedre de discipline generale şi pe învăţători în loc să fie pe post de educatori psihopedagogi se datorează unui vid legislativ”.

„Situaţia e aceeaşi în toate şcolile speciale din Galaţi şi în unităţi din ţară, pentru că ne-am interesat ce se întâmplă şi la ISJ-urile din alte judeţe. Dacă la profesori se poate rezolva problema prin decizii de detaşare, la învăţătoare vom lăsa situaţia aşa, pentru că nu avem nicio rezolvare legală”, ne declară inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu.

Acesta susţine că situaţia nu se datorează directoarei Gabriela Ivanovici şi că va da un răspuns scris adresei trimisă de directoarea interimară Aurelia Melinte.

Inspectorul general-adjunct susţine că a aplicat profesorilor de la „Emil Gârleanu” chestionare pentru a afla care este de fapt atmosfera în această unitate: „Din raportul întocmit pe baza chestionarelor reiese că atmosfera nu este aşa de tensionată”, susţine Onuţ Atanasiu.

Cu toate acestea, în cursul zilei de marţi, cadre didactice de la Şcoala Ajutătoare Nr. 2 ne-au anunţat că aceste chestionare s-ar fi împărţit preferenţial, s-au împărţit la unele clase, la altele nu, iar alţi profesori care au primit au constatat după ce le-au completat că nu au mai avut cui să le dea, pentru că reprezentanţii ISJ plecaseră deja din şcoală.

În mod normal, apele ar trebui să se liniştească în cursul zilei de astăzi, odată cu întoarcerea directoarei Ivanovici din concediul medical.

Citit 2755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.