Iar s-a modificat: astăzi se învaţă!

Iar s-a modificat: astăzi se învaţă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducerea ISJ a decis că doar două zile de concediu pe luna noiembrie sunt suficiente * Astfel profesorilor li se va tăia mai puţin din salariu *

Deşi astăzi ar fi trebuit să se închidă şcolile, conducerea ISJ a anunţat că va fi zi obişnuită de lucru:

„Conform unei decizii a Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), nu ar trebui efectuate decât două zile de concediu fără plată pentru luna noiembrie. Legea 329 a fost emisă pe 9 noiembrie şi s-a pus în aplicare la 3 zile de la publicarea ei, adică pe 12 noiembrie”.

„Cum legea nu are efect retroactiv, reducerea cheltuielilor ar trebui să fie de numai 9,81 la sută, nu de 15,5 la sută, cât ar fi fost pentru o lună întreagă. Ca urmare, pentru reducerea a numai 9,81 la sută sunt suficiente numai  două zile de concediu fără plată pe noiembrie, nu trei”.

„Considerând că toată lumea are de câştigat, atât elevii, care nu mai pierd o zi de şcoală, cât şi profesorii, cărora li se va tăia astfel mai puţin din salariu, am anunţat şcolile încă de dimineaţă ca joi să vină la şcoală la program normal. Concediu fără plată vor lua pe 27 şi 30 noiembrie”, ne-a declarat inspectorul general, Doruleţ Resmeriţă (FOTO).  

Astfel, elevii  vor intra pe 27 noiembrie în vacanţă şi se vor întoarce la şcoală pe 2 decembrie. În luna decembrie, zilele libere vor fi cele de 16, 17, 18 şi o parte din 31 decembrie.

Pentru că în perioada 14–18 decembrie au loc şi înscrierile la examenul de bacalaureat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a recomandat directorilor să asigure permanenţa serviciilor de secretariat, în aşa fel încât activităţile legate de înscriere să nu fie perturbate.

„Dacă ministerul nu va reveni în zilele următoare cu o notă prin care să modifice graficul de înscriere la bacalaureat, liceele vor trebui să asigure înscrierea în condiţii normale a candidaţilor, a mai adăugat şeful învăţământului gălăţean.

Cum stabilirea acestor zile de concediu forţat a adus în învăţământ o adevărată nebunie a modificărilor peste modificări, de la o zi la alta, nu oferim nicio garanţie că toate aceste date vor rămâne bătute în cuie. Până pe 16 decembrie e suficient timp  să fie schimbate de mai multe ori.

Citit 2431 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.