Fii ajutorul lui Moş Crăciun pentru copiii nevoiaşi! Apel lansat de o fundaţie caritabilă
Foto: Facebook

Fii ajutorul lui Moş Crăciun pentru copiii nevoiaşi! Apel lansat de o fundaţie caritabilă
O parte dintre asistaţii de la "Bunul Samaritean"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii cu suflet şi care păstrează viu în inimă spiritul Crăciunului sunt chemaţi de Fundaţia "Bunul Samaritean" să dea o mână de ajutor pentru a le oferi copiilor şi persoanelor asistate sărbători de vis. Cei care vor să fie, în următoarea perioadă, spiriduşii Moşului, pot dona bani, alimente şi cadouri. Campania se va încheia în Ajunul Crăciunului, la orele 16,00.

Zeci de copii din familii cu probleme financiare, persoane cu dizabilităţi şi alte câteva mii de localnici din Nicoreşti şi împrejurimi pot avea un Crăciun de poveste graţie unei campanii demarate de Fundaţia "Bunul Samaritean". Prezentă în viaţa comunităţii de aproape două decenii, organizaţia a declanşat, pentru sărbătorile care se apropie, un maraton de ajutorare menit să implice societatea civilă în aducerea bucuriei pentru cei asistaţi. În momentul de faţă, la "Bunul Samaritean" sunt îngrijite 16 persoane cu dizabilităţi grave, tot aici fiind, prin Centrul de Zi, casă pentru 40 de copii proveniţi din familii nevoiaşe. Pentru aceştia, fundaţia vrea să asigure, de Crăciun, o masă festivă, o petrecere şi multe cadouri. Daruri din tolba moşului ar trebui să ajungă nu doar la tinerii care îşi află zilnic adăpost la fundaţie, ci şi peste 2.000 de persoane, de toate vârstele şi cu diverse probleme sociale sau de sănătate, care nu au posibilitate de a se bucura de frumusețea sărbătorilor de iarnă. 

"Ei vor fi încântați să-l primească pe Moș Crăciun în casa lor cu daruri, alimente de bază, haine şi colinde! Spiriduşii noştri, respectiv oamenii care vor vrea să ne sprijine, pot să ne dăruiască următoarele lucruri, în condiţii bune: îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, cărţi, creioane, podoabe pentru pom, alimente de bază, brad sau donaţii financiare", explică Claire Melinte, preşedintele Fundaţiei "Bunul Samaritean". 

Cei care vor să doneze sume de bani pentru relizarea demersului, o pot face în contul în lei RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770, deschis de fundaţie la Raiffeisen Bank, CIF 16291453, iar aceia care vor să se implice fizic, ca donatori de bunuri sau alimente, ori ca voluntari în organizarea sărbătorii de vis, o pot face sunând la telefon 0768.821.843. Un simplu apel vă va transforma automat şi oficial în Spiriduşul Moşului!

Ce este "Bunul Samaritean"

Fundaţia “Bunul Samaritean” şi-a început activitatea în anul 2000, în comuna Nicoreşti, judeţul Galaţi, iar din anul 2003 funcţionează ca organizaţie non-profit, apolitică, non-guvernamentală. Asociaţia s-a născut din convingerea că fiecare persoană, indiferent de situaţia materială, poziţia socială sau starea de sănătate, are dreptul la o viaţă demnă şi decentă. De aproape zece ani, în fruntea organizaţiei se află o englezoaică, Claire Melinte, stabilită la Nicoreşti în urma căsătoriei cu un român, Ionel Melinte, alături de care se implică în ajutorarea tuturor celor care au nevoie de sprijin. Prin Centrul de Zi şi activităţile sociale şi educative derulate de fundaţie, mii de oameni din comunitate, de la cei mai mici la cei mai vârstnici, au astfel un sprijin menit să le mai atenueze necazurile şi problemele cu care se confruntă.

Citit 2531 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2018 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.