Idei memorabile pentru aranjarea mesei de Crăciun. Cum să creezi o atmosferă minunată de sărbători

Idei memorabile pentru aranjarea mesei de Crăciun. Cum să creezi o atmosferă minunată de sărbători
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la aranjarea mesei de Crăciun, plămădesc idei pe care le las la crescut zile bune, în timp ce caut ingredientele perfecte care sa-mi întregească tabloul final. Dar, dacă nu ați avut vreme să faceți la fel, iată câteva idei din care vă puteți inspira anul acesta.

Indiferent dacă preferi stilul tradiţional sau nu, aveți la îndemână posibilităţi nenumărate din care să alegeți. Important este să optați pentru un decor care vi se potriveşte vouă şi, bineînţeles, designului casei voastre. Din tolba mea cu teme decorative, am ales patru, la care puteţi adăuga, fireşte, o tuşă personală, prin câteva elemente suplimentare care vă definesc şi vă exprimă unicitatea. 

Abordare rustică

Acest aranjament pune accentul pe conexiunea cu motivele naturale, fiind unul uşor de creat, deoarece cele mai multe obiecte de care aveți nevoie se află chiar în jurul vostru: conuri, pânză de sac, crenguţe de brad, licheni şi muşchi decorativi, scoarţă de copac, etc. Ideal ar fi să îmbrăcați masa cu o faţă de masă croită din pânză de sac sau ceva care o imită, iar ca piesă centrală să alegeți o decoraţiune din trunchi de copac, presărat cu licheni, şi întregită de prezenţa unor lumânări în pahare şi borcane de sticlă. Mai adăugați ici, colo, o crenguţă de brad, un con și gata, ați obţinut un aranjament ingenios, cu bani puţini.

Alb, ca zăpada, cu tonuri discrete de argintiu

Un decor alb conferă un aer elegant, stil şi rafinament. Alegeți farfurii albe, străjuite de pahare cu bordură argintie şi sfeşnice din sticlă, în care ard molcom lumânări, creând o atmosferă intimă, care te invită la relaxare deplină. Pe mijlocul mesei, poate trona un bol din ceramică sau sticlă, în care să aşezați globuri albe şi argintii, de diferite mărimi şi forme, după cum vă dictează imaginaţia.

Alb şi negru pentru nonconformişti

Crăciunul alb-negru constituie o alternativă la combinaţiile tradiţionale de culori, o variantă inedită care vă va surprinde invitaţii. Puteţi adăuga culoare printr-un aranjament realizat din crengi de brad, aşezat cu simţ de răspundere la jumătatea mesei. Aranjați masa „în straturi”, aşezând farfuria pentru aperitiv peste cea destinată meniului principal, pentru un sentiment de abundenţă şi eleganţă. Puteţi folosi, de asemenea, suporturi pentru farfurii, un adaos decorativ care menţine simetria intactă.

Două-trei sfeşnice negre sunt binevenite pentru iluzia optimă de înălţime şi pentru lumină ambientală.

Varianta clasică

Nu poţi da niciodată greş cu o masă decorată cu roşu. Roşul simbolizează căldură, entuziasm, dragoste, fiind o alegere potrivită pentru o cină petrecută în familie.

Mergeți pe o combinaţie de roşu cu verde şi accesorizați cu ornamente pe auriu. Împletiți crengi de brad în jurul unor lumânări aurii, adăugați câteva bobiţe roşii de Ilex şi ați creat vedeta mesei.

Indiferent de ce variantă veți alege, ţineți minte regula de bază: nu exagerați. Simplitatea este secretul eleganţei.

Şi nu uitați de vâsc, una dintre cele mai îndrăgite plante ale Crăciunului, aducătoare de noroc, mai ales în dragoste. Cu siguranţă se va găsi un loc pentru dragoste în jurul mesei voastre, pentru că, de fapt, nu e important ce este pe masă, ci cu cine o împărțiți.

Piesa centrală poate fi făcută în casă

Centrul mesei de Crăciun este cel mai important, de aceea ar trebui pus în evidenţă printr-o decoraţiune aleasă cu grijă sau realizată cu multă dibăcie acasă.

Puteţi realiza un aranjament format din ramuri de brad, plasat de-a lungul mesei pentru a crea iluzia optică de alungire. Secretul este să-l faceți cât mai îngust, pentru a rămâne loc suficient pentru aşezarea veselei.

Împletiți crengile şi legați-le bine cu bucăţi ascunse de sârmă. Deasupra lor, puneți globuri în culorile preferate şi lumânări în sfeşnice de diferite dimensiuni şi forme. Puteţi face, de asemenea, trei aranjamente florale specifice, în vaze care să completeze paleta cromatică, pe care să le așezați atât în centru, cât şi de o parte şi de alta a mesei.

foto 1. Abordare rustică; foto 2. Alb, ca zăpada; foto 3. Alb şi negru pentru nonconformişti; foto 4. Varianta clasică; foto 5. Piesa centrală:

Citit 3181 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2018 15:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.