Copiii au dat tonul distracţiei

Copiii au dat tonul distracţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii au intrat în atmosfera sărbătorii încă de ieri dimineaţă *

Zâne, clovni, marionete, prinţi şi prinţese cocoţaţi pe picioroange, baloane, muzică. Aşa au început ieri, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, Serbările Galaţiului, varianta pentru copii.

Cei mici au petrecut de dimineaţă până seara, cu trupa „Hai-hui”, cu actorii de la „Păpuşi” ori, spre după-amiază, cu Anca Ţurcaşiu şi Radu Gheorghe. Îmbiaţi să iasă din apartamente de soarele dulceag, părinţii n-au regretat că le-au oferit celor mai mici membri ai familiei o zi feerică.

Cum altfel să fie dacă cei mici s-au distrat cu Albă ca Zăpada, au aplaudat marionetele de pe scenă, s-au fotografiat cu clovnii şi s-au amuzat teribil de zâna urcată pe picioroange?

În plus, măştile şi costumele actorilor le-au amintit adulţilor de anii în care, de Serbările oraşului, şi gălăţenii se  costumau, îşi pictau feţele şi purtau măşti. Seara, petrecerea urma să se încingă mai abitir, pentru că pe aceeaşi scenă de la Sindicte urmau să vină Mioara Velicu, artiştii Centrului Cultural şi „Transilvania live 2009”, o trupă din Ardeal.

Petrecere fără mâncare nu există

Dacă ieri dimineaţă cei mai mulţi prichindei s-au mulţumit cu o vată de zahăr pe băţ, părinţilor le-au făcut cu ochiul micii aburinzi ori pulpele sfârâind pe grătar. La terasele improvizate de la Sindicate, o porţie de mici proaspeţi costa, minim, 1,5 – 2 lei, cârnaţii pântecoşi se vindeau la 3 lei, iar dacă erau de Pleşcoi ajungeau şi la 5 lei pe suta de grame.

Oferta gastronomică nu se oprea aici. Astfel, trei sarmale şi un ardei făceau 6 lei, iar un păstrăv bine rumenit pe grătar, numai 4 lei. Vinul şi ţuica fierbeau fiecare pentru 2 lei. Cu siguranţă, până la căderea serii, oferta cu de-ale gurii urma să se diversifice.

Citit 728 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.