Pledoaria „omului-ISPA”

Pledoaria „omului-ISPA”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Doresc să vă asigur că noi cei din programul ISPA – şefi şi muncitori – vom munci şi mai bine, şi mai mult, în aşa fel încât să nu mai fim criticaţi de voi, cei care aveţi apă şi canalizare” *

Ieri, la redacţie, s-a prezentat un cetăţean care nu a vrut să îşi dea numele, dar care a ţinut morţiş să le transmită un mesaj gălăţenilor referitor la lucrările ISPA care se desfăşoară în oraş. De obicei, cotidianul „Viaţa liberă” nu publică „anonime”, pentru simplul motiv că fiecare trebuie să îşi asume responsabilitatea celor semnalate.

Totuşi, cu mesajul „omului-ISPA” vom face o excepţie şi veţi înţelege de ce, atunci când veţi citi rândurile pe care le-a scris acest individ. Care, repetăm, nu este inventat, el există, a venit la redacţie şi a scris, cuminte şi politicos, pe hârtie, o scrisoare pe care a intitulat-o „Drept la replică”.   

„Stimaţi concetăţeni! Mă adresez vouă, celor care ne-aţi criticat şi ne criticaţi în continuare pe noi cei care executăm programul de reabilitare Apă-Canalizare. Sunt unul din cei mulţi care lucrează în acest domeniu”.

„Pentru mine şi pentru ceilalţi colegi ai mei, mai mari în grad, ca şi pentru cei mai mici (muncitori calificaţi şi necalificaţi) a fost obositor cu timpul ca şi cu vremea, când favorabilă, când nefavorabilă, pentru că a trebuit să ne schimbăm profilul de muncă din mers şi a trebuit să facem lucrurile să meargă bine, într-un domeniu nou pentru noi”.

„Vă rugăm să ne iertaţi dacă v-am şicanat în trafic, pe trotuare şi prin alte locuri unde s-a lucrat şi doresc să vă asigur că noi cei din programul ISPA – şefi şi muncitori – vom munci şi mai bine şi mai mult, în aşa fel încât să nu mai fim criticaţi de voi, cei care aveţi apă şi canalizare”.

„Avem condiţii de muncă destul de grele şi de multe ori se sapă manual din cauza multelor conducte degradate în pământ. În final, vă doresc un an nou mai bun şi să uităm de greutăţile şi necazurile cotidiene. La Mulţi ani şi criza să vă ocolească pe toţi!”.

Nota autorului: Este adevărat că de cele mai multe ori când dăm cu maşina prin gropile ISPA, când descoperim peste noapte că s-a mai închis o stradă sau când mai aflăm de câte un autovehicul căzut într-un şanţ rămas neacoperit, nu ne mai gândim şi la partea plină a paharului.

Uităm că, până la urmă, programul ISPA va face ca, la final, Galaţiul  să aibă o reţea modernă de apă şi canalizare, plus că vom scăpa de ruşinea de a arunca în Dunăre apele menajere!

Şi mai este ceva de remarcat la scrisoarea „omului-ISPA”: politeţea cu care a scris rândurile de mai sus, atitudine cu atât mai preţioasă cu cât ea a dispărut aproape cu desăvârşire la alţi înalţi conducători, vremelnic numiţi pe la şefia judeţului…

Explicaţie foto: „De multe ori uităm, de nervi, că programul ISPA nu înseamnă isterie, străzi prăfuite şi avariate”

Citit 1922 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.