Alte cinci cazuri de gripă nouă în şcoli

Alte cinci cazuri de gripă nouă în şcoli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute şi începutul acestei săptămâni s-au confirmat alte cinci cazuri de gripă nouă în trei instituţii de învăţământ din Galaţi. Este vorba de două cazuri la Seminarul Teologic Sf. Andrei”, alte două la Şcoala Nr. 10 „Petre Ţuţea” şi unul la Şcoala Nr. 20.

Avem şi veşti bune: în urma analizelor s-a constatat că inspectoarea de franceză Lichiardopol nu este infectată cu A H1N1.

„Încercăm să facem ce putem ca să nu se mai răspândească virusul, dar este foarte greu.  Am încercat să apelăm la servicii profesioniste de dezinfecţie, dar preţurile erau foarte variate pe internet şi procedura ar fi durat mult timp”.

„Aşa că am apelat la forţele proprii ale unităţilor de învăţământ. S-a spălat cu clor, s-au pus tifoane cu alcool la clanţele uşilor. Acum totul ţine şi de conştiinciozitatea fiecărui director în parte”, ne-a declarat inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu.

După perioada de concediu fără plată se va termina şi carantina de la cea de-a doua unitate de învăţământ închisă din cauza gripei – Grupul Şcolar de Marină (FOTO).

Deşi aici nu s-a mai semnalat niciun caz nou în decursul unei săptămâni, este de aşteptat, aşa cum s-a întâmplat şi la Grupul Şcolar „Radu Negru”, să apară noi bolnavi după ridicarea carantinei.   

Ca urmare, numărul unităţilor de învăţământ care au avut un caz sau mai multe confirmate se ridică în prezent la 18.

Cele mai multe dintre aceste şcoli au avut doar o clasă-două închise, iar în carantină generală au fost doar Grupul Şcolar de Marină şi Grupul Şcolar „Radu Negru”.

Citit 1188 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.