Clubul de Turism şi Protecţie a Mediului Alpestru, la 30 de ani de existenţă

Clubul de Turism şi Protecţie a Mediului Alpestru, la 30 de ani de existenţă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Clubul de Turism şi Protecţie a Mediului Alpestru a sărbătorit de curând 30 de ani de la înfiinţare. Momentul a fost marcat cu emoţie şi voie bună, asezonat cu amintiri, povestiri cu tâlc despre creste semeţe, pereţi impunători de stâncă, peşteri pline de mister şi idei noi de excursii.

Activitatea clubului a fost una bogată, membrii săi participând la diverse evenimente şi conferinţe, congrese şi simpozioane, precum şi tabere ecologice din Europa.

Munţii au fost cutreieraţi în lung şi-n lat, lacurile pierdute printre depresiuni au fost descoperite cu încântare şi puse în rama sufletului, apele argintii-albastre ale Deltei au transformat zilele petrecute acolo în sărbătoare.

Au fost organizate tabere de alpinism şi căţărare, de cartare speologică, competiţii de schi, membrii urcând deseori pe podiumul concursurilor de turism sportiv, după cum am aflat de la președintele clubului, Ion Zahiu.

Obiectivele Clubului Alpestru sunt protecţia naturii şi respectul faţă de aceasta, membrii participând de-a lungul timpului la acţiuni de marcare în rezervaţii ştiinţifice sau parcuri naţionale, activităţi de ecologizare şi plantări de arbori.

Şi, pentru că dragostea pentru natură trebuie sădită şi în sufletul celor tineri, s-au organizat cursuri gratuite de turism montan, alpinism, speologie, asigurându-se practică de vară pentru studenţi.

Citit 1788 ori Ultima modificare Vineri, 28 Decembrie 2018 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.