DJ şi focuri de artificii. Cum au petrecut gălăţenii Revelionul în aer liber (FOTO și VIDEO)

DJ şi focuri de artificii. Cum au petrecut gălăţenii Revelionul în aer liber (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Plină de gropi şi insuficient iluminată, esplanada Sălii Sporturilor a fost gazda petrecerii publice din noaptea dintre ani, manifestare care a început la ora 23,00. Gălăţeni de toate vârstele s-au adunat dornici să împuşte anul 2018 cu toată "muniţia" din dotare, să bea şampanie şi să întâmpine cu veselie 2019. Numărul lor a fost, însă, mai mic decât în anii trecuţi, dovadă faptul că în faţa scenei a rămas suficient de mult spaţiu liber pentru dans, fotografii şi aruncat petarde. Petrecăreţii au fost nevoiţi să fie cu băgare de seamă din cauza unei gropi uriaşe care se căsca la picioarele lor şi care i-ar fi putut trimite la ortopedie.

În anii trecuţi, platoul Sălii Sporturilor devenea neîncăpător pentru miile de gălăţeni veniţi să petreacă Revelionul în aer liber, să se bucure de concertele susţinute de vedete internaţionale sau naţionale şi de show-ul pirotehnic pe muzică. Luni noaptea, la petrecerea publică organizată de Primăria municipiului Galaţi de Revelion 2019, numărul gălăţenilor prezenţi a fost mult mai mic. O explicaţie ar putea fi şi faptul că, pentru prima dată din 31 decembrie 2012 încoace, programul de distracţie a fost modest: două ore de muzică asigurată de DJ Gabi Lupu şi un foc de artificii care a durat un sfert de oră.

Show pirotehnic

Cel mai aşteptat a fost focul de artificii, pentru care Primăria municipiului Galaţi a plătit nu mai puţin de 119.000 de lei cu TVA, adică peste 25.800 de euro, contractul fiind atribuit prin achiziţie directă firmei Gaby Modelles Events SRL. Pe parcursul primului sfert de oră al anului 2019, gălăţenii au putut admira artificii de toate formele şi culorile: ploi de stele aurii şi argintii, palmieri şi crizanteme multicolore, cascade roşii şi verzi, inele şi coroane colorate, însoţite de efecte acustice, cadenţa medie de tragere fiind de 400 lovituri pe minut.

La finalul spectacolului pirotehnic, nu chiar sincronizat cu muzica, petrecăreţii au început să plece, în ciuda faptului că DJ-ul făcea apel către ei să mai rămână pentru distracţie şi muzică. Reamintim că pentru serviciile de scenotehnică, sonorizare şi lumini, în care a fost inclus un program de dj-set live timp de două ore - în intervalul 23,00 - 01,00, Primăria va plăti 40.103 lei cu TVA, adică peste 8.700 de euro, firmei Procesor Tech SRL Galaţi.

Ce vedete au concertat la revelioanele trecute

Pentru că începutul unui nou an este un moment potrivit pentru bilanţuri, să ne reamintim ce vedete au concertat la Galaţi în ultimii ani, de Revelion.

Pe 31 decembrie 2012, gălăţenii şi-au luat revanşa pentru toţi anii în care s-au uitau cu jind cum petrec alte oraşe mari de Revelion! Au avut parte de aproape şase ore de spectacol pe toate gusturile: Daniela Condurache, Nicolae Furdui Iancu, Gheorghe Zamfir, orchestra “Dunărea”, Pact by Leo Iorga şi vedetele internaţionale Sandra, Cpt Jack şi Deniz Cem.

Pe 31 decembrie 2013, au încheiat anul cu celebrele hit-uri ale lui Michael Bolton „When a Man Loves a Woman”, „That’s What Love is All About”, „Love is a Wonderful Thing” şi au început 2014 cu legendara trupă Smokie.

Pe 31 decembrie 2014, au avut parte de un ROVRELION, adică de un Revelion cu vedete româneşti: Andreea Antonescu, Claudiu Rusu, Ro-Mania, Spitalul de Urgenţă şi Zdob şi Zdub, iar în final, legendara formaţie Phoenix. Desigur, cu o asemenea distribuţie de excepţie, prezentatorul spectacolului nu ar putea fi decât Dan Helciug.

Pe 31 decembrie 2015, au început petrecerea de Revelion cu trupa Over, au continuat cu Vali Boghean Band de la Chişinău şi apoi cu Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Orchestra, care a rămas pe scenă şi după focul de artificii de la miezul nopţii.

Pe 31 decembrie 2016, trupa Distinto i-a făcut pe gălăţeni să se simtă ca la Viena, la revelionul clasic, cu arii celebre şi canţonete, care are loc în fiecare an în Rathausplatz (Piaţa Primăriei). Apoi, ca să intre în noul an cu zâmbetul pe buze, le-a cântat Smiley & The Band. Petrecerea în aer liber a continuat şi după spectacolul pirotehnic care a marcat intrarea în noul an, atmosfera fiind întreţinută de un DJ.

Pe 31 decembrie 2017, Revelionul a început cu pop-operă, graţie lui Valentin Vasopol, a continuat cu recitalul lui Grasu XXL, iar după focurile de artificii scena i-a aparţinut pentru aproape o oră lui Alex Velea, iar apoi, pentru încă o jumătate de oră, unui DJ.

Anul acesta, am rămas doar cu DJ-ul!

Foto şi video: Anca Melinte

Citit 8516 ori Ultima modificare Joi, 03 Ianuarie 2019 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.