Sute de străini, prinşi şezând ilegal în România

Sute de străini, prinşi şezând ilegal în România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Şederea cu forme legale pe teritoriul României este, se pare, o chestiune prea dificilă pentru mulţi străini care ajung în ţara noastră cu acte în regulă. Numai în decursul lunii decembrie, 219 cetăţeni ai altor state au fost depistaţi de poliţiştii de la Imigrări fără acte în regulă, unii dintre ei muncind chiar la noi fără a respecta legislaţia în vigoare. Majoritatea străinilor prinşi în ofsaid, 180, nu se preocupaseră să îşi prelungească formele de şedere care le expiraseră, dar numai o parte au fost obligaţi să se întoarcă de urgenţă în ţările de origine.

"Din totalul persoanelor depistate, 45 au primit decizii de returnare şi comunicări de părăsire a teritoriului României, 97 îndeplineau condiţiile de prelungire a dreptului de şedere şi au fost puse în legalitate, 21 au solicitat o formă de protecţie internaţională după depistare, două au fost tolerate, iar pentru celelalte s-au dispus alte măsuri", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Autorităţile române au aplicat măsuri de îndepărtare sub escortă pentru 35 de cetăţeni străini, iar pentru 32 au întocmit documente necesare în vederea luării în custodie publică până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre. Amenzile aplicate străinilor prinşi în ilegalitate au depăşit, în total, suma de 324.000 de lei. Cei mai mulţi străini depistaţi în astfel de situaţii se aflau în Bucureşti şi în judeţele Arad şi Iaşi.

Citit 905 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.