”Suflet lieştean”, speranţă pentru copiii speciali

”Suflet lieştean”, speranţă pentru copiii speciali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de copii din Lieşti şi comunele învecinate precum şi familiile lor, aflate în situaţii dificile din cauză că micuţii au avut ghinionul să vină pe lume cu dizabilităţi care îi fac să fie diferiţi de ceilalţi semeni, au, de un an de zile, un sprijin real într-o fundaţie infiinţată tocmai pentru a-i sprijini şi a le da o şansă la o viaţă cât mai normală.

Asociaţia "Suflet lieştean - Mihaela 2017", înfiinţată de Mihaela Mihalache, o mamă care la rândul ei s-a confruntat cu astfel de probleme, a devenit casă şi loc în care copiii şi tinerii cu nevoi speciale au o şansă reală de a se recupera. 14 minori din Lieşti, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, precum şi alţi câţiva din comunele învecinate beneficiază în prezent se asistenţă, sprijin şi consiliere din partea Centrului de Zi al Asociaţiei. Aici, în spaţiul pus la dispoziţie gratuit de Primăria Lieşti, ei au parte de servicii de socializare, logopedie, kinetoterapie şi terapie ocupaţională pentru dezvoltarea autonomiei personale.

"Misiunea centrului este de a oferi servicii de intervenţie timpurie personalizate, care să rezolve patologia copiilor şi tinerilor cu deficienţe fizice şi psihice în cel mai bun şi eficient mod posibil şi totodată de a promova necesitatea recuperării timpurii a copilului cu nevoi speciale. Centrul are rolul de a asigura aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă specială a copiilor cu dizabilităţi, urmărind creşterea şanselor recuperării şi integrării acestora în familie ori comunitate şi de a acorda sprijin şi asistenţă pentru prevenirea situaţiilor ce pun în pericol securitatea persoanelor cu handicap", explică fondatoarea asociaţiei, Mihaela Mihalache.

Implicarea comunităţii în ajutorarea micuţilor cu deficienţe este esenţială, aceştia trebuind nu doar să fie acceptaţi, ci şi sprijiniţi inclusiv material ca să poată spera că vor putea recupera măcar o parte din atributele cu care natura a mai puţin darnică. Conştienţi că, în felul lor, astfel de tineri pot fi integraţi în societate, diferiţi donatori, oameni de bine sau firme şi-au arătat disponibilitata de a le fi alături şi la momentele speciale, dar şi în viaţa de zi cu zi, pentru asigurarea celor mai elementare necesităţi.

Citit 1368 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.