Pietoni neatenţi, seceraţi ca popicele

Pietoni neatenţi, seceraţi ca popicele
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În Galaţi, într-o singură zi, doi adulţi şi un copil au ajuns la spital, după ce au fost seceraţi de maşini, din propria vină. 

Riscul de a fi prinşi sau de a pica victime unor accidente rutiere, multe cu consecinţe dintre cele mai grave, nu îi sperie pe pietonii care merg pe carosabil, încălcând legea. Un copil şi doi adulţi, ambii în stare avansată de ebrietate, au ajuns pe patul de spital după ce s-au pus în pericol pe şosele circulate din judeţul Galaţi.

Prima care a avut de suferit a fost o fată de 10 ani din Cudalbi, care s-a aventurat să traverseze drumul judeţean care trece prin comună, fără să se asigure, în fugă. A nimerit în calea unei maşini condusă de un tânăr de 31 de ani, alegându-se cu multiple leziuni, care au necesitat transportarea la spital, unde a şi rămas internată. Pe mâinile medicilor a ajuns, în aceeaşi zi, şi un gălăţean de 22 de ani, care a traversat o stradă din Micro 19 printr-un loc nemarcat şi fără a se asigura în prealabil. A fost acroşat de o maşină la volanul căreia se afla un tânăr de 25 de ani şi a suferit leziuni, fiind transportat la spital. Poliţiştii au confirmat că victima se afla într-o stare de ebrietate care, mai mult ca sigur, a contribuit semnificativ la producerea incidentului. Pietonul avea o alcoolemie de 1,24 la mie în aerul respirat. La spital, rănit şi în stare de ebrietate a ajuns şi al treilea pieton al seriei de neatenţi. Un bătrân de 70 de ani, care se deplasa în zig-zag pe marginea DE 581 între Tecuci şi Munteni, a fost acroşat de o autoutilitară. Pietonul turmentat a fost dus la spital şi internat pentru îngrijiri medicale, poliţiştii stabilind, ca şi în celelalte două cazuri precedente, că şoferul care l-a accidentat nu consumase alcool. În toate cele trei situaţii au fost întocmite dosare peale pentru vătămare corporală din culpă. 

Traversarea anapoda ucide

Este una dintre cauzele consemnate oficial în topul celor mai frecvente circumstanţe care duc la producerea accidentelor rutiere grave, soldate cu morţi sau răniţi grav, dar, cu toate acestea, este la fel de persistentă în obiceiurile pietonilor ca şi călcarea acceleraţiei pentru şoferii vitezomani. Săptămânal, poliţiştii rutieri gălăţeni sau cel puţin o sută de amenzi celor pe care îi surprind traversând prin alte locuri decât cele marcate, dar, se pare, punerea în pericol a sănătăţii sau vieţii sub rezerva ipotezei neîntemeiate că "nu se întâmplă nimic" este preferabilă în detrimentul luării celor mai elementare măsuri de siguranţă. 

Citit 5505 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2019 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.