Mobilizare-record pentru băieţelul cu creierul neted
Foto: Facebook

Mobilizare-record pentru băieţelul cu creierul neted
Gălăţenii au înfruntat gerul ca să ajute un pui de om
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 200 de gălăţeni, de la copii de-o şchioapă la vârstnici, au ieşit duminică, 20 ianuarie, din case, pentru a da curs invitaţiei la alergarea organizată în Grădina Publică pentru Darius, băieţelul de 3 ani care se confruntă cu grave maladii cerebrale. Mobilizarea i-a surprins total şi pe organizatori, care au reuşit să adune pentru terapia copilaşului peste 10.000 de lei.

Au renunţat la confortul unei dimineţi de duminică, la petrecerea timpului cu familia, la cafeaua şi micul dejun sau la alte îndeletniciri de weekend, ca să fie alături de un pui de om de nici 3 ani şi de familia sa, crunt încercată de lupta cu suferinţe ce par de neînvins. Darius Enache s-a născut cu o dublă malformaţie cerebrală, din care cea mai gravă este lisencefalia, denumită şi "boala creierului neted". Drama prin care trece copilul al cărui creier nu are circumvoluţiunile neceare pentru ca el să poată evolua asemenea micuţilor de seama lui i-a impresionat profund pe gălăţenii amatori sau nu de mişcare, dar dornici să ajute. Au venit în valuri la Grădina Publică pentru a-l cunoaşte personal pe micuţul care are nevoie să fie ajutat cu bani pentru a urma terapii costisitoare, pentru a face un pic de mişcare şi pentru a pune în urnă câţiva bănuţi. Pic cu pic s-a făcut mult, astfel că aşteptările părinţilor, care aveau nevoie urgentă de 5.300 de lei pentru o sesiune de tratament la Fundaţia "Mihai Neşu" de la Oradea, programată pentru a doua jumătate a lunii februarie, au fost cu mult întrecute. 10.951 de lei, dublul sumei preconizate, s-au adunat la alergarea de dumnică, bani suficienţi pentru două sesiuni de tratament.

"Nu ne aşteptam la o ademenea participare şi la o asemenea sumă. Este un record. Nu ni s-a mai întâmplat niciodată, ca acum, să rămânem efectiv fără ceai şi diplome pentru toţi participanţii", ne-a spus Cristian Onofrei, organizatorul evenimentului de pe 20 ianuarie.

Părinţii lui Darius sunt însă supuşi unor eforturi financiare înzecite pentru a-şi recupera puiul. Cheltuielile anuale, cu tratamente, terapii, suplimente, remedii, vitamine, ajung la circa 60.000 de lei, la care se adaugă cheltuielile cu deplasările la Alba Iulia şi Oradea, la clinicile unde copilul este tratat şi monitorizat. De aceea, au nevoie în continuare de susţinerea noastră, prin donaţii financiare. Cei care doresc să ajute o pot face fie prin completarea Declaraţiei 230 pentru Darius Enache, fie virând bani într-unul din conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele Andreei Enache, mama lui Darius:

Cod IBAN lei: RO74BTRLRONCRT0P18851702

Cod IBAN euro: RO86BTRLEURCRT0P18851701

De asemenea, donaţii se pot face şi prin Paypal, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 3937 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2019 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.